Noul Renault Talisman, singurul model din clasa sa ce combină sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic

renault-talisman-5mNoul Renault Talisman începe să fie comercializat în România de pe 19 februarie. Modelul care a obţinut cinci stele la testele EuroNCAP vine cu o propunere competitivă în clasa sa, oferind clienţilor săi o echipare generoasă încă din versiunea de bază.

Renault Talisman este o maşină ce se caracterizează printr-un comportament rutier unic, ce combină agilitate, siguranţă, dinamism şi confort. Cu un design cu linii robuste, dar elegante, ce emană o personalitate puternică, noul model adaugă stilului clasic, ADN-ul şi amprenta călduroasă Renault. Interiorul este spaţios si confortabil pentru toţi pasagerii, iar portbagajul oferă un volum impresionant de 608 dm3. Scaunele din fata sunt încălzite şi au funcţia de masaj şi ventilaţie.

Inedit în acest segment, Renault Talisman asociază sistemul 4Control cu amortizoarele reglabile electronic, aspect ce face ca vehiculul sa fie foarte agil şi stabil pe orice tip de traseu.

Renault Talisman propune tableta multimedia conectată Renault R-Link 2 de 7 inch (format landscape) sau de 8,7 inch (format portrait). R-Link 2 controlează pe lângă funcţiile clasice de navigaţie, audio şi climatizare şi pe cele de asistenţă la condus. Secvenţele de întâmpinare sunt acum configurabile, permiţând alegerea celor mai utilizate funcţii şi personalizarea interfeţei.

Renault Talisman este echipat cu un sistem de sonorizare Surround BOSE (cu douăsprezece boxe) conceput pentru acest model. Tehnologia Centerpoint converteşte semnalul surselor stereo în semnal multicanal pentru a oferi un sunet Surround, în timp ce procesarea digitală a semnalului Bose® integrează caracteristicile acustice ale Talisman pentru egalizarea potrivită.

Primul nivel de echipare, LIFE, oferă în standard echipamente ca: faruri de zi cu tehnologie LED, cruise control, frâna de parcare asistată, sistem de asistenţă la pornirea din rampă, senzori de ploaie şi de lumină, tablou de bord digital TFT 7’’, oglinzi retrovizoare reglabile electric şi degivrante, climatizare automată bi-zona cu senzor de toxicitate, Stop&Start.

Nivelul de echipare ZEN propune ca echipamente standard în plus faţă de prima versiune: Tehnologia Multi-Sense, scaun pentru şofer reglabil manual pe înălţime cu reglaj electric lombar şi funcţie de masaj, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil manual pe înălţime şi lombar. Pentru mai mult confort, clientul beneficiază de senzori de parcare faţă/spate, geamuri electrice faţă şi spate cu impuls, volan şi schimbător de viteze îmbrăcate în piele, Renault R-Link 2, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 7”şi jante de aliaj Bayadère de 17”.

Versiune de echipare INTENS vine cu faruri full LED PURE VISION cu funcţie cornering light şi stopuri spate tip LED cu efect 3D, senzor de avertizare pentru unghiul mort, sistem de închidere şi demaraj “mâini libere” tip “Full Magic”, lumina de întâmpinare sub oglinzile exterioare, scaun pentru şofer reglabil electric, cu funcţie de memorare şi reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaun pentru pasagerul din faţă reglabil electric, cu reglaj electric lombar, funcţie de masaj şi ventilaţie, scaune faţă şi volan cu funcţie de încălzire, sistem multimedia conectat cu ecran tactil de 8,7”, ambianţă de lumini interioare şi jante de aliaj Duetto de 18”.

Motorizări

Noul Renault Talisman propune următoarele motorizări:

– Energy 1.5 dCi 110, asociat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte: simplitate şi eficienţă;

– Energy 1.6 dCi 130, combinat cu o cutie de viteze manuală cu 6 trepte: flexibilitate şi echilibru;

– Energy 1.6 dCi 160 EDC asociat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 6 trepte: plăcerea de a conduce şi un consum moderat;

– Energie TCe 200 EDC asociat cu transmisia automată cu dublu ambreiaj EDC cu 7 trepte: performanţă şi agilitate.

Preţuri Renault Talisman în România:

– Renault Talisman Life Energy dCi 110 – 18.167 €

– Renault Talisman Life Energy dCi 130 – 19.083 €

– Renault Talisman Zen Energy dCi 130 – 20.750 €

– Renault Talisman Zen Energy dCi 160 EDC – 22.958 €

– Renault Talisman Intens Energy dCi 160 EDC – 26.167 €

– Renault Talisman Intens Energy TCe 200 EDC – 24.917 €