Prezentat în premieră la Frankfurt, noul Renault Megane R.S. este disponibil şi în Romania. Preţul pentru versiunea cu transmisie manuala şi şasiu Sport începe de la 30.000€, în timp ce varianta cu o cutie automată EDC porneşte de la 31.500€.

Echipele de la Renault Sport Cars şi-au folosit expertiza pentru a pregăti noul motor turbo de 1.8 litri cu 4 cilindri (1798 cc) care dezvoltă 280 CP (205 kW) la 6000 rpm, derivat din sinergiile Alianţei Renault-Nissan. Motorul a fost reproiectat datorită expertizei inginerilor de la Renault Sport Racing, integrând un nou sistem de răcire, adăugând o priză dublă de aer la turbocompresor şi regândind sunetul produs de sistemul de evacuare. Comparativ cu generaţia anterioară de MEGANE R.S., acest motor turbo are un cuplu suplimentar de 30 Nm. Astfel, cu un cuplu de vârf de 390 Nm, noul model garantează o experienţă surprinzătoare de condus.

Cu ajutorul sistemului 4CONTROL, o premieră în segmentul hot hatch, şasiul modelului oferă cele mai bune rezultate în ceea ce priveşte agilitatea, eficienţa şi stabilitatea. Suspensiile cu tehnologie inspirată de lumea motorsport, îmbunătăţesc confortul în timpul utilizării zilnice. Atunci când se adoptă un stil de condus mai sportiv, tehnologia optimizează aderenţa şi asigură un control mai bun, filtrând denivelările şi reducând oscilaţiile.

Sistemul R.S. Monitor a fost, de asemenea, complet revizuit, devenind mai intuitiv şi oferind opţiuni extinse. Prin colectarea şi sintetizarea informaţiilor din aproximativ patruzeci de senzori răspândiţi în jurul maşinii, acesta poate afişa o gamă largă de setări în timp real pe tableta touchscreen R-Link 2 de 8,7 inchi, cum ar fi: acceleraţia, frânarea, unghiul volanului, funcţionarea sistemul 4CONTROL, temperatura şi presiunea. Mai mult, noul R.S Monitor, de asemenea o premiera în acest segment, permite înregistrarea secvenţelor de pilotaj, apoi analizarea şi distribuirea acestora direct pe reţele de socializare.

Pentru performanţe mai spectaculoase şi înalte calităţi dinamice, Noul MEGANE R.S. este mai lat şi este echipat cu roţi de 18 şi 19 inch. O priză mare de aer permite răcirea eficientă a motorului, în timp ce spoilerul spate este reproiectat, în beneficiul efectului downforce. Design-ul încorporează elemente din lumea competiţiei, ca difuzorul spate, spoilerul F1 sau grila 3D reinterpretată de Renault Sport. Profilul sculptat şi senzual al modelului MEGANE este caracterizat de accente estetice sportive. Sistemul de iluminare R.S. Vision şi tehnologia sa patentată de Renault Sport aminteşte de lumea curselor, oferind, în acelaşi timp, un iluminat de înaltă performanţă, fără egal în segment.