Noul Mercedes Clasa E își propune să fie cea mai inteligentă limuzină business

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-ClMercedes-Benz lansează a zecea generație de limuzine din clasa business, noua Clasă E urmând a fi disponibilă în centrele autorizate de vânzare Mercedes-Benz din România începând cu luna aprilie 2016. Compania poziţionează Clasa E ca fiind cea mai inteligentă limuzină din segmentul business, datorita inovaţiilor disponibile, inclusiv funcţia Active Lane change Assistant ce permite şoferului orientarea către banda aleasă într-un mod surprinzător.

“Clasa E reprezintă nucleul mărcii Mercedes-Benz, iar de-a lungul anilor a redefinit în mod repetat standardele segmentului de business. Noua Clasă E face încă un pas important către deplasarea complet autonomă”, a declarat Prof. Dr. Thomas Weber, Membru al Comitetului Director Daimler AG, responsabil pentru Cercetare şi Dezvoltare Mercedes-Benz Cars.

Comparativ cu predecesorul său, noul Mercedes-Benz Clasa E vine cu dimensiuni exterioare mai generoase: ampatamentul a crescut cu 65 mm până la 2.939 mm, iar lungimea a fost extinsă cu 43 mm până la 4.923 mm.

Opțiunile suplimentare pentru interiorul noii Clase E includ două ecrane de înaltă rezoluție, fiecare cu o diagonală de 12,3 inci – o premieră pentru acest segment. Sub sticla care le acoperă, cele două ecrane devin unul singur, alungit.

Conducătorul auto are posibilitatea de a personaliza panoul de bord şi de a alege dintre trei stiluri diferite: „Classic”, „Sport” şi „Progressive”. În premieră la un autovehicul de serie, în cazul noii Clase E întâlnim butoanele de comandă cu tehnologie touch (”Touch Controls”), amplasate pe volan. Ca și ecranul unui smartphone, acestea răspund precis unor mișcări de glisare orizontale sau verticale, permițând controlul asupra sistemului multimedia fără a lua mâna de pe volan.

Comenzile suplimentare ale sistemului multimedia sunt oferite sub forma unui touchpad și a unui controller amplasate în consola centrală, care au posibilitatea de a recunoaște chiar și scrisul de mână, și a sistemului de control vocal LINGUATRONIC.

Materiale de interior includ lemn poros, şlefuit în stilul celui folosit la yachting. De asemenea, panourile centrale ale ușilor si bordurile de la nivelul umerilor pentru liniile selectate sunt acoperite cu piele. Iluminarea din interior se face exclusiv prin utilizarea tehnologiei LED. Având la dispoziţie 64 de culori, aceasta oferă o multitudine de posibilităţi de personalizare.

O nouă caracteristică a acestui segment este pachetul Heat Comfort, ce include funcție de încălzire pentru cotiera centrală și cotierele din uși. Bancheta din spate a noii limuzine Mercedes-Benz Clasa E dispune de opţiunea unui spătar pliabil în trei segmente (40:20:40), ceea ce o face extrem de flexibilă. Cotiera centrală include un compartiment de depozitare şi două suporturi de pahare. De asemenea, există opţiunea de a instala un suport de tabletă pentru pasagerii din spate.

Mercedes-Benz E-Klasse Limousine (W 213) 2016Mercedes-Benz E-Cl

La momentul lansării, noul Mercedes-Benz Clasa E va fi disponibil în două versiuni de motorizare: E 200, cu un motor turbo pe benzină cu patru cilindri şi E 220 d, propulsat de un motor diesel cu patru cilindri. După lansarea pe piaţă, și alte modele vor completa gama de motoare, inclusiv E 350 e echipat cu tehnologia hybrid.

Versiunea PLUG-IN HYBRID ofera o automonie electrică de 30 km şi sesiuni de condus fără emisii. Motorul său turbo pe benzină cu patru cilindri funcţionează în tandem cu un motor electric furnizând o putere totală de 205 kW / 279 CP şi un cuplu de 600 Nm. Datorită acestei configuraţii, E 350 e atinge performanţele unui autovehicul sportiv având în același timp și un consum mai mic decât al unui automobil din clasa compactă.

Totodată, noua Clasă E beneficiază și de cea mai puternică variantă de motor diesel cu şase cilindri ce încorporează sistemul SCR şi furnizează o putere totală de 190 kW / 258 CP şi cu cuplu de 620 Nm. Pe parcursul anului 2016, Mercedes-Benz va extinde gama cu un nou motor pe benzină cu şase cilindri ce oferă o putere de 245 kW / 333 CP şi un cuplu maxim de 480 Nm.