Noul Jaguar XE este disponibil în România de la 31.900 de euro

jaguar-xePremium Auto, importatorul oficial Jaguar Land Rover pentru România, prezintă publicului cel mai nou model din gama Jaguar, XE, care redefineşte conceptul de sedan sport datorită construcţiei sale uşoare şi avansate din aluminiu, liniei aerodinamice a caroseriei, dar şi a manevrabilităţii extraordinare.

Jaguar XE este singurul model din segmentul sau care utilizează o structura monococă, construită preponderent din aluminiu. Această structura extrem de robustă, şi totodată uşoară, împreună cu suspensia faţă cu braţe duble triunghiulare şi suspensia punte spate multi-link sunt elemente fundamentale pentru dinamică inovatoare a modelului XE.

Expertiza Jaguar în construcţia structurilor din aluminiu asigură rezultate excepţionale în ceea ce priveşte consumul de carburant şi emisiile de dioxid de carbon: datorită motorizării diesel Ingenium, modelul XE înregistrează valori de 3.8 l/100 km şi 99g/km CO2 – devenind cel mai economic Jaguar de până acum.

Pe de altă parte, dispunând de motorul supraalimentat de 3.0 litri V6, pe benzină, motor împrumutat de la mulţi-premiatul Jaguar F-TYPE, varianta XE S este capabilă să ajungă la 100 km/h, cu start de pe loc, în 5.1 secunde.

Jaguar XE va dispune de trei motorizări: două motorizări Diesel de 2.0 litri dezvoltând 163 CP şi, respectiv, 180 CP, două motorizări pe benzină, de 2.0 litri, dezvoltând 200 CP şi, respectiv, 240 CP şi o motorizare pe benzină, de 3.0 litri dezvoltând 340 CP.

Modelul Jaguar XE este deja disponibil spre comercializare, iar preţul porneşte de la 31.900 EUR fără TVA. În premieră pentru un model Jaguar, oferta de preţ include 3 ani de service gratuit şi 5 ani de garanţie integrală.