fiat-tipo-1mFiat a început comercializarea noului sedan Tipo în România, prin cele 36 de centre din reţeaua de distribuitori autorizaţi. Fiat Tipo porneşte de la 10.990 de euro şi beneficiază de o versiune limitată în momentul lansării, la preţul 12.500 de euro.

Filosofia Tipo are la baza trei piloni – tehnologie la îndemână şi dotări de asistenţă, spaţiu suficient pentru toţi cei cinci pasageri şi confort de clasa superioară – toate la preţuri extrem de accesibile. Tipo impresionează prin combinaţia unică de confort, eficientă şi tehnologie, accentuată de tuşa de design specific italian, care exprimă proporţiile unui sedan pur şi puternic.

Tipo va fi oferit în patru configuraţii de baza, TIPO, POP, EASY şi LOUNGE, la care se adaugă versiunea de lansare Opening Edition. Cu un preţ de 12.500 (TVA inclus), pentru motorizarea 1.4 benzină de 95 CP, Euro 6, cu transmisie manuală, Fiat Tipo Opening Edition oferă în standard aer condiţionat, airbag-uri frontale şofer şi pasager, airbag-uri laterale şi cortina, geamuri anterioare şi posterioare acţionate electric, oglinzi retrovizoare acţionate electric, cu dezaburirie, bancheta posterioară divizată 60/40, rabatabilă, sistem de prindere Isofix pentru locurile posterioare, cotieră anterioară, senzori de parcare posteriori, proiectoare de ceaţă, ESP, sistem de infotainment Uconnect cu MP3 player, port USB şi AUX, conectivitate Bluetooth, comenzi pe volan şi jante din aliaj de 16 inci.

Modelul este dotat cu motorizări economice şi performanţe: două unităţi turbo diesel Multijet ÎI şi una pe benzină, care dezvoltă între 95 CP şi 120 CP (1.4/95 CP, 1.3 MultiJet/95 CP şi 1.6 MultiJet/120 CP). Cel mai economic consum este înregistrat de propulsorul 1.3 MultiJet, de doar 4.1 litri/100 km în regim extraurban. Începând cu luna martie, va fi disponibilă în România şi motorizarea 1.6/110 CP benzină, cuplată la o transmisie automată în 6 trepte.

Fiat Tipo a fost proiectat pentru a oferi spaţiu maxim şi confort, deopotrivă pentru şofer şi pentru pasageri. În habitaclul sau cuprinzător călătoresc relaxat cinci adulţi.

Cu dimensiuni exterioare compacte (4.54 metri lungime, 1.79 metri lăţime şi 1.49 metri înălţime), noul model Fiat dispune de cel mai mare portbagaj din segment, cu un volum de 520 de litri. În plus, ampatamentul de 2.64 metri maximizează confortul din habitaclu, iar designul italian îi conferă un statut unic în segment, indiferent de perspectiva. Tipo aduce unul dintre cele mai confortabile interioare din clasa lui, oferind cinci locuri comode, cu susţinere, cinci tipuri de tapiţerie şi spaţii de depozitare în habitaclu însumând 12 de litri.

Dezvăluit iniţial sub conceptul Ægea Project, Tipo este proiectat la Centro Stile Fiat din Torino, produs în Turcia şi vândut în peste 40 de ţări din regiunea EMEA. Modelul este asamblat la uzina Tofas, din Bursă, una dintre cele mai performanţe linii de producţie din lume, premiată cu Medalia de Aur în cadrul World Class Manufacturing. Sedanul compact Fiat Tipo va fi succedat de variantele hatchback şi break.