Noul BMW X3 – la debut pe piaţa din România

Noul BMW X3 este pregătit pentru debutul în România pe 11 noiembrie. Preţul de început este de 40.200 euro fără TVA pentru versiunea BMW X3 xDrive20d, 4 cilindri diesel 140 kW/ 190 CP. La lansare sunt oferite două motorizări pe motorină, xDrive20d şi xDrive30d, şi una pe benzină, M40i. Gama va fi completată până la sfârşitul acestui an de alte două versiuni pe benzină de 4 cilindri, xDrive20i şi xDrive30i.

Noul BMW X3 vine cu o gamă fără egal de tehnologii în segment, inclusiv ultima generaţie de BMW iDrive cu ecran cu funcţie touch (disponibil în combinaţie cu sistemul de navigaţie BMW Professional), control prin gesturi, cel mai sofisticat sistem head-up display, BMW display key sau ultima generaţie a sistemului BMW xDrive.

Noul model stabileşte o serie de repere importante în segment: cel mai bun coeficient aerodinamic din segment, Cd de numai 0.29, dar şi cea mai mică masă (de exemplu BMW xDrive20d – 1825 kg). Aceasta, combinată cu sofisticata tehnologie de motoare BMW TwinPower Turbo şi distribuţia de mase 50:50 se traduce prin eficienţă şi performanţă dinamică de vârf pentru gama BMW X3.

BMW X3 a fost automobilul care, în 2003, a lansat segmentul SAV (Sports Activity Vehicle) de clasă medie. De atunci, BMW a vândut peste 1,5 milioane de unităţi. Este unul din cele mai versatile modele BMW din gamă, oferind un spaţiu interior generos, performanţe off-road, dar şi dinamica şi eficienţa pentru care modele BMW sunt recunoscute. De la lansarea primului model şi până în luna august 2017 au fost livrate 3943 modele noi în România. După BMW X5, BMW X3 a fost unul dintre cele mai populare modele pe piaţa din România şi este de aşteptat să joace un rol foarte important şi pe viitor.

Deja cu două luni înainte de lansare a fost înregistrat un număr de câteva zeci de comenzi care dau o imagine a interesului pentru noul model, dar şi al accesoriilor cele mai populare. Experienţa cu primii clienţi a arătat un interes foarte mare pentru o gamă largă din noile tehnologii prezentate. Astfel, toate noile modele comandate de clienţi sunt echipate cu Direcţie sport variabilă şi programul dinamic de control al stabilităţii Performance Control, în timp ce 50% vin cu sistemul dinamic de control al amortizoarelor, Performance Control. În timp ce pentru noile modele cutia automată este standard, jumătate dintre acestea vin echipate cu versiunea sport.

84.5% din noile BMW X3 vin cu pachetul de sisteme de asistenţă şi siguranţă activă Driving Assistant sau Driving Assistant Plus, în timp ce peste 90% vin echipate cu faruri LED adaptive şi cu asistentul inteligent de fază lungă High beam assist.

6 din 10 modele vin echipate cu Head-up display, în timp ce 4 din 10 vin cu noua BMW Display Key, 3 din 10 cu sistem de control al gesturilor. Peste 80% din noile modele BMW X3 vor fi echipate cu sistem de navigaţie (în marea majoritate sistemul extins BMW Professional, cu ecran cu funcţie touch).