Noul BMW Seria 7 este pregătit pentru lansarea în România

bmw-seria-7După ce va fi prezentat în premieră mondială la Salonul Auto Internaţional de la Frankfurt IAA 2015 la jumătatea lunii septembrie, noul BMW Seria 7 va debuta în showroom-urile din România pe 24 octombrie, data startului internaţional al vânzărilor.

Noul Seria 7 este disponibil la început în trei variante de motorizări, două benzină şi una diesel. Toate sunt disponibile şi în versiunea cu ampatament lung, iar două dintre acestea pot fi comandate cu sistemul de tracţiune integrală BMW xDrive.

Preţul de început este de 73 150 Euro fără TVA (90 706 Euro cu TVA) pentru modelul 730d care dispune de un motor diesel de şase cilindri în linie pentru o putere de 195 kW/ 265 CP şi un nivel de emisii care poate să coboare în ciclul de test UE la numai 119g per km (în funcţie de pneurile din echipare). Cel mai scump model disponibil în prezent este 750iL xDrive. Versiunea cu ampatament lung, echipată cu un motor V8 pe benzină de 330 kW (450 CP) are un preţ de pornire de 105 945 Euro fără TVA (131 372 Euro cu TVA).

Susţinut de un pachet tehnologic fără egal, BMW Seria 7 stabileşte referinţa şi în ceea ce priveşte echiparea standard, cu o colecţie bogată de soluţii oferite clienţilor deja din echiparea de bază. Este vorba aici de un spectru larg de echipamente, precum Head-Up Display, sistemul de navigaţie, o gamă largă de echipamente de siguranţă şi confort, faruri LED integrale, tehnologii BMW EfficientDynamics sau pachete precum BMW Service Inclusive.

Pentru prima dată pentru o gamă de modele a mărcii, sistemul de navigaţie este oferit în echiparea standard. Noul sistem care echipează BMW Seria 7 vine cu o serie de premiere mondiale absolute. Astfel, este primul care combină comanda printr-un controller clasic, cu un display central de dimensiuni şi rezoluţie mari (10.25″ şi 1440×540 pixels), cu funcţie touch. Această soluţie îmbină avantajele a două lumi: operarea rapidă şi intuitivă direct pe ecran, cu utilizarea sigură şi intuitivă a controlller-ului clasic iDrive, pe baza feedback-ului tactil, fără a fi necesar ca privirea să fie direcţionată către sistem. Harta oferă o rezoluţie de până la 10 metri, include oraşe cu clădiri 3D (inclusiv în România) şi este folosită pentru o gamă extinsă de funcţii de la ajustări în timp real ale şasiului în funcţie de traseu (atunci când este comandată opţiunea ”Suspensie Executive Drive Pro”), până la a regla treapta cutiei de viteze în funcţie de configuraţia traseului (opţiunea nu este acoperită pe harta din România) sau a oferi informaţii despre viteza maximă legală şi restricţiile de depăşire. Sistemul de navigaţie asigură o serie de funcţii conexe, precum comenzi vocale, acum sub formă de „natural voice control”, sau un hard disk de 20 GB pentru stocarea fişierelor audio şi video, posibilitate de redare filme (în timpul staţionării) de pe memory stick sau DVD.

Sistemul de navigaţie este completat în echiparea standard de sistemul extins de conectare smartphone care include în premieră posibilitatea de streaming audio şi video folosind o legătură WiFi alături de conexiunea bluetooth clasică. Sistemul oferă, în premieră pentru BMW, conectare NFC (Near Field Communication) şi încărcare wireless a telefonului mobil (funcţii compatibile cu o serie de telefoane Samsung, LG, Google Nexus, Nokia, Blackberry şi Sony). Sistemul oferă şi doi conectori USB şi posibilitatea de a conecta două telefoane prin bluetooth. În plus, la conectarea unui telefon iPohne, poate fi apelată direct funcţia Siri prin comandă vocală a automobilului.

La interior este oferit sistemul de aer condiţionat automat cu controlul individual pe două zone atât pentru temperatură, cât şi pentru nivelul de ventilaţie (pentru versiunile cu ampatament mărit este oferit aerul condiţionat automat cu control pe patru zone). La acestea se adaugă scaunele faţă reglabile electric, cu memorie şi încălzire (pentru versiunea cu ampatament mărit, sunt disponibile standard şi scaunele spate încălzite). Pentru un plus de confort, la versiunea cu ampatament mărit trapa panoramică este oferită, de asemenea, în pachetul standard.

O echipare standard mai bogată înseamnă un plus de masă semnificativ. Cu toate acestea, prin utilizarea fibrei de carbon pentru prima oară la un automobil din acest segment, tehnologia Carbon Core, dar şi prin folosirea altor materiale precum aluminiul, masa noului model a fost redusă cu până la 130 kg. BMW Seria 7 beneficiază de tot pachetul de tehnologii BMW EfficientDynamics, care include cea mai nouă generaţie de motorizări TwinPower Turbo şi cutia de viteze cu 8 trepte. Noul model este echipat, în premieră, cu cea mai nouă generaţie „Air Flaps Control” care gestionează temperatura motorului, asigurând, în paralel, o îmbunătăţire a coeficientului aerodinamic. Astfel, lamelele sunt integrate acum în grila dublă a radiatorului şi nu în spatele acesteia, astfel că, atunci când sunt închise, formează un corp comun cu grila. Împreună cu elemente precum Air Breathers, integrate în aripa faţă, sau Air Curtains, integrate în bara faţă, asigură un coeficientul aerodinamic atingând valoarea record pentru segment de 0,24.

Rezultatul tuturor acestor tehnologii este etalonul absolut atât în ceea ce priveşte consumul, cât şi performanţele dinamice. Astfel, modelul BMW 730d, echipat cu un propulsor diesel cu 6 cilindri în linie, asigură o acceleraţie 0-100 km/h în numai 6,1 secunde, în contextul unui nivel de emisii de numai 119g CO2 per km. Pentru referinţă, în urmă cu 7 ani, aceeaşi performanţă de 119g per km era considerată o valoare de top pentru modele compacte şi recompensa BMW 118d cu Green Car of the Year Award.