Noul BMW Seria 1 debutează în România

Noul BMW Seria 1 a debutat în România în acest weekend printr-o serie de evenimente pentru clienţi organizate în centrele autorizate BMW din ţară, alături de o prezentare exclusivă pentru presă găzduită în showroomul BMW Auto Cobălcescu din Bucureşti.

A treia generaţie a noului BMW Seria 1 vine cu o transformare majoră de arhitectură – cu motoare transversale şi o platformă bazată pe tracţiunea faţă, ceea ce are un impact important pentru spaţiul interior, resimţit mai ales la locurile din spate. Noul model vine cu un pachet sofisticat de tehnologii, inclusiv un sistem Head-Up Display ultra sofisticat, control prin gesturi, comenzi vocale cu Intelligent Persoanl Assistent sau sisteme sofisticate de asistenţă.

Vârful de gamă pentru noul BMW Seria 1 este modelul BMW M Perfromance M135i xDrive. Acesta dispune de cel mai puternic propulsor de 4 clindri cu care marca a echipat un model de serie. Motor asigură un vrâf de putere de 225 kW/ 306 CP între 5000 şi 6250 rpm şi un cuplu maxim 450 Nm între 1750 şi 4500 rpm. Susţinut de transmisia stpetronic sport, diferenţialul autoblocant Torsen faţă şi tracţiunea integrală, noul model accelerează de la 0 la 100 km/h în 4.8 secunde. Preţul de început pentru acest model este de 40850 Euro fără TVA / 48612 Euro cu TVA.

La lansare sunt disponibile două motorizări benzină şi trei diesel cu 3 şi 4 cilndri. Cel mai accesibil model din gamă este BMW 118i, echipat cu un motor de 3 clindri cu o capacitate de 1,5 litri, care dezvoltă 103 kW/ 140 CP. Acesta este disponibil de la 23200 Euro fără TVA/ 27608 Euro cu TVA. Cel mai important – noul model este susţinut de un program de finanţare BMW Select, cu avans 10% şi cu o valoare reziduală garantată după 3 ani de 64%. Aceasta asigură posibilitatea de utiliza noul model la un nivel de costuri lunare accesibilie, alături de flexiblitate totală la finalul perioadei de finanţare: clientul poate opta să achiziţioneze automobilul prin plata valorii reziduale, să refinanţeze valoarea reziduală sau să returneze automobilul fără costuri suplimentare.

Efortul mărcii a fost de a păstra experienţa unică de condus, specifică pentru BMW Seria 1. De aceea, noul model este susţinut de cel mai sofisticat sistem de control al tracţiunii care a echipat un model BMW. Sistemul DSC include standard pentru toate modelele mărcii:

  • modul DTC (permite patinarea limitată a roţilor şi derapaje scurte pentru un condus sportiv sau deplasarea pe suprafeţe precum zăpadă sau nisip),
  • Performance Control (un mod sportiv de funcţionare a sistemului de control al stabilităţii, care compensează blocarea roţilor printr-un plus de cuplu pe puntea respectivă),
  • ELDC (diferenţial electronic autoblocant pe puntea spate).

Noul BMW Seria 1 beneficiază de o serie de soluţii de conectivitate care au devenit disponibile pentru toate modelele mărcii pe parcursul acestui an. Acestea includ:

Aplicaţia BMW Connect (disponibilă standard) care permite controlul şi verficarea de la distanţă a automobilului inclusiv descuierea-încuierea uşilor, verificarea erorilor sau necesarului de service şi programarea directă la serivce. Suplimentar, programul BMW Car Data dă posibilitatea unor terţi (precum asiguratori sau finanţatori) să acceseze, cu permisiunea expresă a utilizatorului, date despre automobil, cum ar fi kilometrajul. Aceata deschide calea către posibile programe customizate de finanţare sau asigurare, de exemplu, cu preţul variabil în funcţie de km parcurşi lunar.

RTTI – Real Time Traffic Information – informaţii despre trafic în timp real, cu posibilitatea de evalua întârzierile generate de trafic pe traseu, dar şi de a clasifica trasee în funcţie de eficienţă.

Serviciul Consierge, prin care utilizatorul poate apela un call center şi poate primii recomandări de hoteluri, restaurante sau alte puncte de interes, cu posibilitatea ca operatorul să facă rezervări în numele utilizatorului şi să trimită adresele ca destinaţie sau ca mesaj în sistemul automobilului, este disponibil cu număr limitat de operatori în limba română, de luni până vineri între 08:00 şi 17:00, altfe cu operatori în limba engleză.

Toate acestea sunt completate de interfaţa BMW iDrive disponibilă în limba română pentru sistemele ID7, disponibil cu BMW Live Cockpit Professional. Au fost traduse şi verificate peste 10.000 de linii de meniu pentru o experienţă clară şi uşor de folosit în limba română. Suplimentar, toate modelele BMW sunt echipate cu un manual de utilizare cu informaţii specifice configuraţiei automobilului, care acum este de asemenea disponibil în limba română, inclusiv pentru filmele de explicative.

Sunt disponibile 3 linii de design: Sport Line, Luxury Line şi Pachet M Sport. La interior se remarcă, în premieră, elementele decorative iluminate, disponibile în 3 versiuni, dar şi scaunele tip scoică disponibile pentru Pachetul M Sport.