Noua Toyota Aygo este disponibilă în România de la 9.637 de euro

Toyota anunţă lansarea noului model Aygo în România, model care vine în întâmpinarea cumpărătorului cu noutăţi în ceea ce priveşte designul exterior şi nivelul de dotare.

Lansată în 2005, prima generaţie Aygo a fost concepută pentru a atrage clienţi tineri, din zona urbană, şi pentru a aduce mai multă emoţie mărcii. De la lansarea sa, Aygo a fost un succes notabil pentru Toyota în segmentul A, atat la nivel european, cat si pe piaţa din România. Design-ul frontal cu semnătura vizuală “X”, uşor de recunoscut, şi o gamă largă de opţiuni de personalizare au asigurat mereu caracterul distinctiv al maşinii.

În 2017, Aygo a deţinut lidership-ul in segmentul A cu 610 unităţi vândute şi o cotă de piaţâ de aproape 25%, conform raportului APIA 2017. Noul model Aygo are ca obiectiv creşterea atractivităţii acestui model printr-o serie de noutăţi, in mod special la capitolul conectivitate, precum şi consolidarea poziţiei mărcii în piaţa auto din România.

Premiatul motor Toyota cu cilindree de 998 cc, in 3 cilindri, cu 12 supape DOHC şi Dual VVT-I a fost revizuit, realizând un echilibru optim intre putere şi consumul de combustibil, cu livrare îmbunătăţită a cuplului la turaţii reduse pentru performanţe mai bune în traficul urban. Transmisia x-shift este disponibilă ca opţiune la noul AYGO pentru mai multe echipări. Această transmisie manuală automatizată dispune de un mod automat de schimbare a treptelor de viteză şi nu are pedală de ambreiaj, folosind control electronic pentru a sincroniza motorul, ambreiajul şi cutia de viteze pentru o schimbare rapidă şi precisă.

Sistemul multimedia avansat, disponibil incepând cu echiparea x-connect, utilizează un ecran tactil color de 7” integrat in panoul de bord şi o cameră video retrovizoare. Meniul principal are o structura clară, cu 5 submeniuri, permiţând o identificare uşoară a tuturor funcţiilor pentru o experienţă intuitivă a utilizatorului. În premieră pentru Aygo, sistemul multimedia include şi integrare smartphone susţinută de Pioneer compatibilă Apple CarPlay şi Android Auto. Cu ajutorul acestei facilităţi, funcţiile de telefon, mesagerie, navigaţie şi aplicaţii de muzică sunt redate pe ecranul tactil de 7”, asigurând o operare uşoară şi sigură a acestora.

Sistemul de monitorizare cu cameră video retrovizoare este disponibil deja de la echiparea de mijloc x-connect şi poate asista şoferul la parcare sau la manevre in spaţii înguste. Se activează ori de câte ori este selectată treapta de marşarier.

Importanţa pe care marca Toyota o acordă siguranţei autovehiculelor sale se reflectă în faptul că, în premieră pentru acest model în România, echiparea de top x-clusiv include pachetul de siguranţă activă Toyota Safety Sense; compus din sistem de siguranţă pre-impact (PCS) cu funcţie de frânare autonomă de urgenţă şi sistem de avertizare la părăsirea benzii de rulare (LDA).