Noua Skoda Superb a obținut 5 stele la testele de siguranţă Euro NCAP

Skoda-Superb-2015Noua Skoda Superb a obţinut punctajul maxim, de cinci stele, la testele de impact Euro NCAP. Euro NCAP confirmă standardele excelente de siguranţă ale noului top-model Skoda, lansat pe primele pieţe abia cu câteva zile în urmă.

Rezultatul maxim la Euro NCAP arată de asemenea standardele ridicate de siguranţă ale întregii game Skoda: la lansarea lor pe piaţă, toate seriile actuale de modele ale producătorului au fost evaluate cu punctajul maxim de 5 stele la testele de impact Euro NCAP.

Punctajul Euro NCAP (European New Car Assessment Programme – Programul European de Evaluare a Autovehiculelor Noi) are la bază rezultatele obţinute pentru protecţia adulţilor şi copiilor, protecţia pietonilor şi sistemele de asistenţă pentru siguranţă. Noua Skoda Superb a primit punctajul maxim de 5 stele la toate cele patru categorii.

Noua Skoda Superb oferă siguranţă fără compromisuri: folosind tehnologia MQB a Grupului Volkswagen, modelul de vârf al gamei obţine un număr mare de puncte graţie numeroaselor sisteme de asistenţă pentru siguranţă. În cazul unei coliziuni, sisteme de reţinere de ultimă oră, cu până la 9 airbag-uri, o caroserie mai rigidă şi zone de deformare optimizate ţintit oferă cea mai bună protecţie posibilă a ocupanţilor. Este utilizat şi un şasiu absolut nou, care garantează stabilitate, confort şi agilitate.

Noua Skoda Superb dispune de numeroase noi sisteme de asistenţă şi impresionează cu un nivel de siguranţă care nu a mai fost văzut până acum ca dotare standard în acest segment. Tehnologia ajută şoferul în cele mai diferite situaţii din trafic, de la păstrarea distanței sigure, la menţinerea benzii de rulare şi frânarea de urgenţă în cazul unei coliziuni iminente. Noul Superb este echipat în dotarea standard cu sistemul de control electronic al stabilității, inclusiv Sistemul de frânare pentru prevenirea coliziunilor multiple (Multi-Collision Brake). În cele mai multe ţări din UE, în echiparea standard sunt incluse următoarele dotări: Front Assist (monitorizarea traficului din faţă) cu sistemul de frânare de urgenţă City, sistemul electronic de monitorizare a presiunii din pneuri şi XDS+, o funcţie extinsă a diferenţialului blocabil electronic.

De asemenea, mai sunt oferite şi alte sisteme de asistenţă ca dotare opţională. Superb este primul model din gama mărcii disponibil cu Blind Spot Detect (monitorizarea unghiului mort), Rear Traffic Alert (alertă la traficul din spate), Traffic Jam Assist (asistent în blocajele din trafic) şi Emergency Assist (asistent urgenţă). Printre celelalte sisteme opţionale de siguranţă se numără: Adaptive Cruise Control (control automat distanţă), Crew Protect Assist (asistent protecţie ocupanţi), Lane Assist (asistent menţinere bandă de rulare), Speedlimiter (limitator de viteză), Driver Alert (detector de oboseală) şi Travel Assist (identificare indicatoare de circulaţie).

Adiţional, sistemele inovatoare de iluminare ale noii Skoda Superb asigură un plus considerabil de siguranţă. Superb este primul model al mărcii care oferă funcţia de mascare a luminilor de drum (Smart Light Assist).

Recentul rezultat maxim pentru noua Skoda Superb obţinut la testele Euro NCAP subliniază că actuala gamă de modele Skoda este mai sigură ca niciodată. La lansarea lor pe piaţă, toate seriile actuale de modele ale producătorului au fost evaluate cu punctajul maxim de 5 stele la testele de impact Euro NCAP. Înaintea noii Skoda Superb, noua Skoda Fabia obţinuse de asemenea 5 stele, în noiembrie 2014. Punctajul maxim de 5 stele a fost de asemenea obţinut de modelele Skoda Octavia (2013), Skoda Rapid (2012), Skoda Citigo (2011) şi Skoda Yeti (2008).