Noua Skoda Fabia 2018: design împrospătat şi tehnologie de ultimă oră

Skoda prezintă modelul Skoda Fabia facelift la Salonul Auto de la Geneva din 2018. Producătorul auto ceh şi-a actualizat modelul său de succes din segmentul automobilelor compacte cu detalii noi de design şi numeroase inovaţii tehnice.

Extinzându-şi gama de sisteme de asistenţă pentru şofer, Skoda a transferat din nou tehnologia de ultimă oră din clasele auto superioare, în clasa automobilelor de talie mică. Asistentul Blind Spot Detection avertizează şoferul când în unghiul mort se află alte vehicule sau când din spate se apropie rapid alte vechiule pe şoselele cu mai multe benzi, iar sistemul Rear Traffic Alert monitorizează ceea ce se întâmplă în spatele propriei maşini şi avertizează şoferul în cazul riscului de coliziune la deplasarea în marşarier. De asemenea, acum va fi disponibil şi sistemul Light Assist.

Noul sistem de infotainment Swing Plus dispune de un display de 6,5″. Acesta permite, de asemenea, folosirea unor funcţii de conectivitate, precum SmartLink+ sau conexiunea prin Bluetooth pentru smartphone.

Gama de dotări şi funcţii inteligente “Simply Clever” a fost din nou extinsă pentru Skoda Fabia. Opţional, partea din spate poate fi acum dotată cu două port-uri USB.

Interiorul modelului Skoda Fabia este versatil şi datorită portbagajului spaţios. Versiunea hatchback oferă minimum 330 l de spaţiu de transport. Rabatarea scaunelor din spate, care pot fi fracţionate 40:60 crește capacitatea portbagajului la 1.150 l. Datorită deschiderii largi, cu o lăţime de 960 mm, portbagajul poate fi întotdeauna încărcat cu uşurinţă. Astfel, Skoda Fabia dispune de unul dintre cele mai mari portbagaje din segment.

Farurile cu LED, disponibile pentru prima dată pentru Skoda Fabia, dispun de funcţia adaptivă de control al luminii. Skoda Fabia facelift oferă o gamă completă de dotări de siguranţă activă şi pasivă. Printre dotările standard se numără sistemul electronic de control al stabilității (ESC), sistemul de control pentru frâna de motor (EBC), sistemul de control al tracţiunii (ASR), sistemul de distribuţie electronică a forţei de frânare (EBD) şi asistentul hidraulic pentru frânare (HBA), funcţia de frânare Multicollision Brake, diferenţialul blocabil electronic XDS, sisteme de ancorare Isofix pentru două scaune pentru copii pe locurile din spate, sistemul de monitorizare a presiunii din pneuri şi şase airbag-uri. Opţional sunt oferite tempomatul adaptiv Adaptive Cruise Control, camera video retrovizoare, senzori de parcare, asistentul Front Assist cu funcţia City de frânare de urgenţă, detectorul de oboseală, asistentul pentru luminile de drum, Blind Spot Detect, Rear Traffic Alert (versiunea de bază), limitatorul de viteză şi funcţia de asistenţă la demararea din rampă, Hill-Hold Control.

Funcţia opţională Blind Spot Detect optimizează siguranţa la condusul pe şoselele cu mai multe benzi, precum şi la depăşire. Senzorii radar monitorizează în trafic zona din spatele şi din partea laterală a maşinii. Pe oglinda exterioară se aprinde un LED pentru a alerta şoferul dacă în unghiul mort se află un vehicul sau dacă din spate se apropie un vehicul.