Mazda MX-5Cea de-a patra generaţie Mazda MX-5 a câştigat atât distincţia Maşina Anului în Lume (WCOTY) 2016, cât şi Maşina cu cel mai bun Design din Lume 2016. Este al doilea model Mazda care câştigă premiul WCOTY, după Mazda2 în 2008.

Concursul WCOTY a fost creat în 2004 de un grup internaţional de jurnalişti auto, iar juriul este format din 73 de jurnalişti din 23 de ţări. MX-5 a câştigat în faţa unor modele precum Audi A4 Sedan/Avant şi Mercedez-Benz GLC, la Salonul Auto Internaţional de la New York, pe 24 martie. Ceilalţi finalişti ai World Car Design of the Year au fost Jaguar XE şi Mazda CX-3.

“Este o onoare ca Mazda MX-5 să primească titlurile de Maşina Anului în Lume şi Maşina cu cel mai bun Design din Lume”, a declarat Masahiro Moro, Preşedinte şi CEO, Mazda North American Operations, şi Managing Executive Officer, Mazda Motor Corporation. “În condiţiile în care roadster-ul nostru reprezentativ se apropie de 1 milion de unităţi produse, acest premiu este dovada că este mai proaspăt, mai emoţionant şi mai plăcut de condus ca niciodată, şi confirmă şi că orice Mazda arată la fel de incredibil cum se conduce şi se conduce la fel de incredibil cum arată.”

Cea de a patra generaţie a MX-5 este al şaselea model din generaţia nouă de vehicule Mazda care dispune de întreaga gamă de tehnologii SKYACTIV şi de design-ul KODO-Sufletul Mişcării. Lansat la nivel global în 2015, modelul a găsit susţinere din partea clienţilor, datorită greutăţii sale reduse, design-ului centrat pe şofer şi a senzaţiei fun-to-drive „Jinba-Itai”.

Noua Mazda MX-5 a câştigat peste 30 de premii până în prezent, inclusiv Maşina Anului în Japonia 2015-2016 şi Maşina Anului în Marea Britanie 2016 (UK COTY). Versiunea hardtop retractabil a modelului, Mazda MX-5 RF, îşi face debutul mondial la Salonul Auto Internaţional de la New York 2016.