Ghidul turistic inteligent, aplicaţia GoTransylvania, care cuprinde peste 40 de locaţii din judeţele Mureş, Cluj, Harghita, Covasna, iar în perspectivă îşi propune să acopere întreaga Transilvanie, a fost lansat la Târgu Mureş.

Coordonatorul proiectului, Szabó Zsolt, preşedintele Consiliului Judeţean Mureş, Péter Ferenc, şi directorul Lynx Solutions, Tamás Örs, parteneri în cadrul acestui proiect, au prezentat, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, noua variantă a aplicaţiei GoTransylvania, singura aplicaţie turistică pentru telefonie mobilă care are ca obiectiv să acopere în întregime regiune.

Aceştia au precizat că versiunea actuală GoTransylvania a primit un design complet nou, faţă de cea lansată în urmă cu doi ani, iar conţinutul a fost completat cu datele şi fotografiile mai multor locaţii.

Noua aplicaţie, care este în limbile română, maghiară şi engleză, a primit noi funcţii, faţă de aplicaţia iniţială, conţinutul şi funcţiile acestuia vor fi extinse în continuu, iar actualizarea se va face automat.

Tamás Örs a spus că aplicaţia turistică GoTransylvania a fost lansată pentru prima dată în anul 2016 cu scopul de a fi o aplicaţie care să acopere zona Transilvaniei, pentru promovarea turismului, însă şi a unor evenimente locale. Un an mai târziu, echipa GoTransylvania s-a alăturat programului Google Camera Loan şi a făcut pentru prima dată filme de 360 de grade în Carpaţi, despre Munţii Ceahlău, Piatra Singuratică, Vârfurile Suhard, Lacul Roşu şi Piatra Secuiului, care vor fi disponibile din această toamnă în Google Maps după o campanie internaţională.

Tot anul trecut, cele două firme specializate în IT, împreună cu portalul Transindex, au derulat campania „Cele şapte minuni ale Transilvaniei”, iar în urma succesului acestui proiect s-a luat decizia dezvoltării un nou site redactat în trei limbi, română, maghiară şi engleză, şi dezvoltarea noii aplicaţii GoTransylvania.

La începutul elaborării dezvoltării aplicaţiei s-a încheiat un acord de cooperare cu Consiliul Judeţean Mureş, prin care instituţia a devenit partener oficial şi a furnizat date şi fotografii pentru conţinutul aplicaţiei în cinci limbi.

Iniţiatorii aplicaţiei au arătat că prezentarea judeţelor Cluj, Harghita şi Covasna nu este deocamdată completă şi că în perioada următoare se intenţionează încheierea de parteneriate cu toate judeţele din Transilvania pentru a include în această aplicaţie toate obiectivele turistice ale regiunii.

GoTransylvania este o aplicaţie care gratuită, informativă, în care utilizatorul poate alege locurile pe care doreşte să le viziteze, putând găsi informaţii în categoriile muzee, biserici, hoteluri, restaurante, atracţii naturale, panorame, divertisment. Toate aceste informaţii sunt legate de o hartă complexă care ajută utilizatorul să localizeze obiectivele selectate.

Între planurile iniţiatorilor proiectului se regăsesc elaborarea unui calendar interactiv de evenimente care poate fi editabil chiar şi de către utilizatori, completarea aplicaţiei cu trasee de bicicletă, cu trasee pentru drumeţii şi cu propuneri de tururi de vizitare a oraşelor. O altă dorinţă a partenerilor este dezvoltarea unei aplicaţii mobile capabilă să planifice o excursie de mai multe zile cu bicicleta sau cu autoturismul. Aplicaţia GoTransylvania este disponibilă în ambele magazine de aplicaţii de pe telefonul mobil. AGERPRES