F&B Business Accelerator lansează un nou program de accelerare dedicat startupurilor de tehnologie care activează în HoReCa, Retail sau industrii conexe. Cu ocazia deschiderii noului call pentru antreprenori, F&B Business Accelerator anunță si un parteneriat cu McWin, cel mai important fond de investiții care activează în HoReCa, FMCG și retail, acționar în peste 1600 de restaurante la nivel global, printre care Burger King, Popeyes sau L’osteria.

Înscrierile în noua cohortă a F&B Business Accelerator, program susținut de UniCredit Bank, pot fi făcute AICI. Termenul limită pentru înscrieri este 28 februarie.

17% din hrana produsă la nivel mondial ajunge să fie aruncată la gunoi. În România, aproape 75% din restaurante și cantine aruncă mâncare. Etichetarea greșită a alimentelor este o altă problemă majoră cu care se confruntă sectorul de mâncare și băuturi. În momentul de față, trasabilitatea lanțului de aprovizionare este un proces anevoios și plin de hibe. Așa ajungem, de exemplu, să cumpărăm produse bio care nu sunt bio. În Marea Britanie, 55% din peștele consumat este etichetat greșit. În România, am avut cazuri de hering colorat vândut ca somon. Cu ajutorul tehnologiei, atât risipa alimentară cât și problemele ce țin de trasabilitatea lanțului de aprovizionare pot fi rezolvate. Intersecția dintre tehnologie și industria alimentară poate crea extrem de multe oportunități și ne dorim să găsim acele idei și startupuri pe care să le ajutăm să scaleze la nivel internațional”, spune Robert Agarici, Project Manager F&B Business Accelerator.

Programul de accelerare se întinde pe parcursul a șase săptămâni. Antreprenorii acceptați în program vor beneficia de peste 50 de workshopuri și întâlniri 1on1, susținute de antreprenori și profesioniști de top din IT, HoReCa, Retail, Fiscalitate, Legal, Marketing sau Investiții. Lista completă de traineri și mentori poate fi consultată AICI.

Noile tehnologii au capacitatea să rezolve multe dintre provocările cu care umanitatea se confruntă în momentul de față în ceea ce privește alimentația. Este nevoie de curaj din partea fondatorilor, de mentorat din partea antreprenorilor și profesioniștilor cu experiență și de sprijin din partea comunității. Aceste elemente se regăsesc în programul F&B Business Accelerator și, de aceea, ne bucurăm să susținem eforturile F&B Business Accelerator și îi încurajăm pe antreprenori să aplice în număr cât mai mare”, a declarat Anca Ungureanu, director Identitate și Comunicare, UniCredit Bank.

McWin devine partener al F&B Business Accelerator

McWin, fond de investiții lider la nivel internațional în industria ospitalității, cu acțiuni în peste 1600 de restaurante, devine partener al F&B Business Accelerator. Astfel, investitorii McWin vor participa la Pitching Day-ul organizat de F&B Business Accelerator iar Pawel Szczepaniak, Head of Digital al McWin, va face parte din echipa de mentori ai F&B Business Accelerator.