Norofert încheie un parteneriat cu USAMV Bucureşti pentru dezvoltarea unor soluţii inovative în agricultură

Norofert, producător român de inputuri organice pentru agricultură, anunţă încheierea unui parteneriat strategic cu Universitatea de Ştiinţe Agronomice şi Medicină Veterinară (USAMV) din Bucureşti. Prin această cooperare, Norofert şi USAMV vor aduce cercetarea ştiinţifică în economie dezvoltând împreună produse şi servicii inovative, destinate comercializării atât pe piaţa unică europeană, cât şi pe pieţele globale.

Parteneriatul se concentrează pe două axe – cercetare aplicată şi internaţionalizare. Colaborarea presupune ca cercetătorii USAMV să dezvolte împreună cu experţii Norofert produse noi care să răspundă nevoilor agriculturii ecologice. Acestea, vor fi ulterior promovate şi comercializate pe toate pieţele în care Norofert este prezentă, inclusiv în Statele Unite, unde în aprilie 2020, Norofert a înfiinţat cu succes o filială în statul Ohio, Norofert USA, LLC.

“Suntem mândri că Norofert a încheiat acest parteneriat cu USAMV, construind astfel o punte între comunitatea locală de cercetare şi mediul de business. Pe măsură ce expansiunea noastră pe pieţele externe, în special în Statele Unite, avansează, suntem bucuroşi să contribuim la clădirea unei imagini a României, de ţară cu un imens potenţial de cercetare, în special în domeniul agriculturii. Deoarece ne extindem permanent gama de produse Norofert, activitatea cercetătorilor de la USAMV va fi esenţială în procesul de dezvoltare a noilor formule care vor aborda cel mai bine provocările actuale ale agriculturii moderne. Mulţumim USAMV pentru încrederea acordată şi aşteptăm cu nerăbdare să avem o colaborare extrem de productivă”, a declarat Vlad Popescu, CEO, Norofert.

Norofert a atras în ultimele 12 luni aproximativ 19 milioane lei de la investitorii de la Bursa de Valori Bucureşti, capital care a fost parţial direcţionat către extinderea în Statele Unite. Industria agricolă din America reprezintă unul dintre cele mai mari sectoare ale economiei, cu aproximativ 2 milioane de ferme operaţionale în prezent. Ca urmare a primiri autorizaţiei în statul Ohio, Norofert se aşteaptă să vândă deja primele produse în SUA în campania din această toamnă, momentan fiind efectuate testări în câmp ale acestor produse special formulate pentru piaţa americană.

În plus, Norofert şi USAMV doresc să contribuie şi la consolidarea pregătirii practice a generaţiilor viitoare, prin educarea şi formarea studenţilor, urmărind ca aceştia să obţină competenţele necesare pentru provocările prezentului, dar mai ales pentru agricultura inovativă a viitorului, digitalizată şi ecologică. Studenţii USAMV Bucureşti urmează programe de studii specializate pe agricultură organică, un domeniu important, cu impact direct asupra unor probleme cu care societatea se confruntă în prezent, precum poluarea mediului, schimbările climatice sau sănătatea umană.