În ultima perioada, marile companii farmaceutice au început să descopere noi medicamente din ce în ce mai rar. Aproximativ 60% dintre noile medicamente sunt descoperite prin fuziuni și achiziții și prin acordarea de licențe pentru medicamente.
Cercetătorii de la Universitatea Ritsumeikan din Japonia, scot în evidență actualele tendințe privind spinout-urile din mediul academic și ale investițiilor din SUA și Europa, prefigurând o schimbare promițătoare a rețelelor interorganizaționale de tranzacții, care au ca scop îmbunătățirea productivității în cercetare și dezvoltare.
Este o performanță să lansezi un nou medicament pe piață, având în vedere probabilitatea scăzută de succes în timpul fazei de cercetare și dezvoltare (R&D) și costurile ridicate implicate. În ultima vreme, tendințele industriei în materie de inovare pentru descoperirea medicamentelor se schimbă rapid. Cu o cunoaștere aprofundată a biologiei bolii, luarea deciziilor poate fi mai eficientă prin utilizarea eficientă a informațiilor științifice.
Bazându-se pe acest aspect, cercetătorii din Japonia, conduși de prof. Kota Kodama de la Universitatea Ritsumeikan, descoperă cum se schimbă tendințele tranzacțiilor interorganizaționale din industria farmaceutică pentru a îmbunătăți productivitatea cercetării și dezvoltării și pentru a contribui la descoperirea de noi medicamente.
Citiți materialul integral pe platforma specializată FarmaciaViitorului.ro