Noaptea Albă a Galeriilor – NAG 2020 va avea loc în acest an în trei seri consecutive, publicul fiind aşteptat în spaţii de artă contemporană din 11 oraşe din ţară – Bucureşti, Alba Iulia, Braşov, Cluj-Napoca, Craiova, Iaşi, Mediaş, Reşiţa, Sibiu, Târgu Mureş şi Timişoara, în weekendul 2 – 4 octombrie, între orele 18,00 şi 24,00.

Evenimentul este gândit pentru a reduce riscul de aglomeraţie, fără a reduce accesul la artă.

„Un eveniment ca NAG se încăpăţânează să ofere anual o radiografie cât mai onestă a scenei culturii contemporane locale, iar în contextul extrem de dificil cu care ne confruntăm, nu doar noi, comunitatea culturală, ci întreaga societate, faptul că în acest an am decis să continuăm nu este un gest de curaj din partea nimănui, ci mai degrabă o dovadă a solidarităţii. Sperăm ca acest program extins în premieră pe durata a trei seri să ofere tuturor participanţilor şi publicului un cadru cât mai confortabil pentru o nouă revedere cu NAG”, a declarat Suzana Dan, Asociaţia Ephemair.

NAG Bucureşti se desfăşoară anul acesta în 60 de spaţii culturale şi prezintă cu ocazia celei de-a XXIV-a ediţii două proiecte speciale.

Sorina Vazelina continuă proiectul Outside Histories la Rezidenţa BRD Scena9 şi îşi adaugă semnătura lucrărilor permanente realizate anul trecut de Pisica Pătrată, Robert Obert, Maria Bălan şi John Dot S. Pentru prima oară, proiectul Outside Histories deschide o secţiune dedicată foarte tinerilor artişti, cu o primă intervenţie a Ninei Jovanovic, artistă emergentă în vârstă de 7 ani.

Al doilea proiect special îl prezintă pe Saşa Lazăr, artistul care a făcut identitatea vizuală NAG 2020, cu prima expoziţie personală de pictură la A5 Studio Space: A Longer Exposure.

Proiectul focus NAG Outside Histories#2 va putea fi văzut începând de vineri, 2 octombrie, ora 18,00, în curtea Rezidenţei BRD Scena9 din Strada I.L Caragiale nr. 32.

Programul NAG este disponibil pe www.noapteagaleriilor.ro. AGERPRES