Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică și fiscală către Opel (Grup PSA) în legătură cu transferul business-ului său din România către Trust Motors, importator independent pentru mărcile Peugeot, Citroen și DS. În urma acestei tranzacții, întreaga activitate desfășurată pe piața locală și echipa Opel România vor fi integrate în Trust Motors.

NNDKP a asistat Opel (Grup PSA) în toate etapele proiectului ce au inclus structurarea tranzacției, încorporarea unei societăți noi care a preluat business-ul, redactarea și negocierea documentelor, atât pentru etapa semnării cât și pentru etapa closing-ului, îndeplinirea condițiilor suspensive care cădeau în responsabilitatea Opel, pregătirea documentației necesare pentru closing și reprezentarea Opel (Grup PSA) la semnarea documentelor tranzacției.

Echipa implicată în proiect a fost coordonată de Adina Chilim-Dumitriu, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A, și de Alexandru Aman, Asociat Manager în cadrul aceleiași practici și i-a mai inclus pe Lucian Barbu, Partener (Consultanță Fiscală), Cristian Dranca, Asociat Manager (Corporate/M&A) și Andrada Cîrmaci, Asociat (Corporate/M&A).

„Suntem încântați că am avut oportunitatea să asistăm Opel într-o tranzacție complexă, care a necesitat aproape 9 luni pentru a fi dusă la capăt, implicând atât un Business Transfer cât și un Share Deal. Finalizarea cu succes a transferului de active și a transferului părților sociale au necesitat un efort susținut din partea echipei noastre și o colaborare strânsă și eficientă cu echipa clientului precum și cu echipa cumpărătorului, cărora dorim să le mulțumim pentru profesionalism,” a declarat Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP.

Practica NNDKP de Drept societar / Fuziuni și Achiziții a devenit un reper în cei peste 30 ani de activitate prin implicarea în cele mai sofisticate tranzacții de profil din România. În prezent, echipa este una dintre cele mai mari în domeniul fuziunilor și achizițiilor fiind formată din 25 de avocați care în ultimele 12 luni au fost implicați în 21 de tranzacții, atât la nivel local cât și internațional.