NNDKP, alături de Daniel Boaje în vânzarea pachetului de acțiuni din cadrul McDonald’s România

Nestor Nestor Diculescu Kingston Petersen (NNDKP) a acordat asistență juridică executivului și antreprenorului român Daniel Boaje, în tranzacția prin care acesta și-a vândut pachetele de acțiuni de câte 10% din Premier Capital SRL și, respectiv, din Premier Assets SRL către grupul Premier Capital. Premier Capital SRL este societatea care operează franciza McDonald’s în România, iar Premier Assets SRL este societatea care deține în proprietate o parte din clădirile în care operează restaurantele din franciza McDonald’s în România. Valoarea tranzacției este confidențială, însă estimările bazate pe valoarea de piață o plasează în zona sumelor de opt cifre.

NNDKP a fost alături de Daniel Boaje încă din anul 2016, începând cu tranzacția realizată împreună cu grupul Premier Capital, prin care aceștia au devenit coproprietari ai societății care operează franciza McDonald’s în România.

Din punct de vedere juridic, exit-ul din 2020 a presupus asistență juridică în toate etapele tranzacției: pregătire și analiză, transmiterea notificărilor care au declanșat tranzacția, negocierea și finalizarea documentelor tranzacției pentru care a fost finalizată la acest moment și ultima etapă. Din punct de vedere organizațional, tranzacția marchează plecarea lui Daniel Boaje de la conducerea McDonald’s România după aproape un deceniu.

Din punctul meu de vedere exitul din cele două companii reprezintă nu numai o tranzacție financiară semnificativă după un parcurs de business de excepție, ci și un proces în care din punct de vedere juridic am fost, ca întodeauna, alături de o echipă excelentă a NNDKP. Încă o dată se dovedește că un rezultat bun nu este întâmplător, se construiește cu mare atenție de la bun început, setând parametrii unei colaborări fără nicio surpriză neplacută. Ba dimpotrivă, ne-a permis mie și colegilor și partenerilor mei să ne concentrăm pe desfășurarea activității companiei într-o perioadă fără precedent. Colaborez cu NNDKP de peste 10 ani și continuu acest parteneriat cu siguranță. Respect și mulțumesc pentru sprijinul necondiționat pe care l-am primit de la Adina Chilim-Dumitru, Răzvan Vlad, Alexandru Aman și întreaga echipă, sunt foarte onorat să lucrăm în continuare”, a declarat Daniel Boaje.

Echipa coordonată de Adina Chilim-Dumitriu, Partener și unul dintre coordonatorii practicii de Corporate/M&A i-a inclus de-a lungul timpului pe Răzvan Vlad, Partener și Alexandru Aman, Asociat Manager în aceeași practică.

„Tranzacția a fost declanșată la inițiativa clientului nostru, prin activarea unei clauze de put option. Implementarea acestui drept a presupus mai mult decât o simplă notificare, dată fiind relația apropiată a ambelor părți cu grupul McDonald’s, din perspectiva drepturilor și obligațiilor care rezultă din franciza acordată de McDonald’s pentru România, precum și existența unor credite bancare și ne-bancare care au trebuit să fie luate în considerare. Astfel, a fost necesară coordonarea intereselor mai multor entități și contrabalansarea mai multor raporturi juridice interconectate. Nu în ultimul rând, poziția executivă a clientului nostru în societățile ale căror părți sociale au făcut obiectul tranzacției a fost un alt aspect important de luat în considerare în gestionarea dimensiunilor juridice, dar și practice-operaționale ale tranzacției, în contextul activării opțiunii. Ne bucurăm că am reușit să implementăm tranzacția fără amânări și fără dificultăți neașteptate și ne-a făcut o deosebită plăcere să colaborăm, din nou, cu Daniel – din experiența noastră unul dintre cei mai profesioniști și carismatici antreprenori români”, a declarat Adina Chilim-Dumitriu, Partener NNDKP.