NNDKP a asistat cu succes un sindicat de bănci –  format din Banca Comercială Română SA (membră a Grupului Erste), în calitate de Aranjor Principal Mandatat,  Agent de Documentaţie si Agent de Garanţii şi de Plăţi, CEC Bank in calitate de  Aranjor Principal Mandatat si bancile participante  EximBank SA, Intesa Sanpaolo Romania SA și OTP Bank Romania SA – în acordarea unei facilități de credit de aproximativ 90 de milioane euro Grupului Carmistin, unul dintre principalii jucători de pe piața agrozootehnică din România.

Aceasta este cea mai mare finanțare locală sindicalizată în agribusiness în anul 2020 și una dintre cele mai complexe realizate vreodată.

Tranzacția a implicat construirea de soluții de finanțare pentru peste 20 de companii membre ale Grupului Carmistin, pentru o arie foarte largă de destinații, de la finanțarea proiectelor de investiții la refinanțarea creditelor bilaterale existente și acoperirea nevoilor de capital de lucru.

„În contextul economic actual, este important mai mult ca niciodată să putem sprijini antreprenorii locali care activează in domenii strategice, cum este cel agribusiness. Această tranzacție a avut la bază o colaborare bazată pe încredere și constituie baza unui parteneriat pe termen lung. Pentru noi este important să putem găsi soluții care să poată sprijini strategia de dezvoltare a grupului Carmistin. Este o afacere antreprenorială care se bazează pe inovație, respectă standardele europene pentru o agricultură sustenabilă și asigură cele mai înalte standarde de siguranță și calitate alimentară. Suntem onorați de șansa acestei colaborări și ne bucură să avem alături de noi echipa NNDKP”, a declarat Ana Maria Samuilă, Coordonator Departamentul Agricultură și Alimentație, Direcția Corporate Coverage.

Echipa NNDKP implicată în această tranzacție a fost condusă de Valentin Voinescu, Partener în cadrul practicii de Drept Bancar și Finanțări, care i-a avut alături pe Alexandru Ciambur și Cătălina Dan, asociați în cadrul aceleiași arii de practică.

Suntem extrem de mândri să fim alături de BCR și celelalte bănci finanțatoare în această tranzacție de referință, care testează și atestă capacitatea băncilor românești și a echipei NNDKP de a furniza soluții la standarde înalte, tailor made, antreprenorilor români ambițioși și celorlalți clienți cheie ai sistemului bancar, chiar și în condițiile acestui an foarte dificil”, a declarat Valentin Voinescu, Partener.

Echipa NNDKP dedicată domeniului bancar și al finanțărilor contribuie în mod constant la proiecte complexe ale unor instituțiilor financiare și companii internaționale și locale, inclusiv tranzacții realizate pentru prima oară în România și devenite referințe în domeniu. În ultimii trei ani, membrii echipei au fost implicați în proiecte în domeniul finanțărilor, bancar și al restructurărilor ce depășesc 3,5 miliarde de euro.