Nissan ARIYA a fost desemnată „Cea mai bună mașină electrică din România”  în cadrul ediției din 2023 a  premiilor Best Electric Car în Romania.

În cadrul unei conferințe de presă desfășurate la sediul Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, Nissan Ariya a primit trofeul competiției Best Electric Car în Romania 2023, conducând detașat în clasament cu un punctaj general de 132 de puncte.

Pe parcursul a trei zile de teste dinamice și aproape 900 de km parcurși, Nissan Ariya a dovedit în fața unui juriu format din profesioniști ai presei auto că reprezintă un jucător puternic într-un segment tot mai aglomerat al vehiculelor electrice.

Radu Florescu, GM Nissan România, a declarat: „Este o mare onoare să primim această distincție și sunt încântat să văd că și restul industriei este la fel de entuziasmat ca și noi de calitățile excepționale dovedite de ARIYA. Acest nou model joacă un rol important în gama complet electrificată Nissan și este opțiunea perfectă pentru clienții care caută un vehicul electric premium.”

Nissan Ariya este primul crossover 100 % electric al mărcii Nissan oferind caracterul practic al unui SUV versatil și spațiul, confortul și stilul unui automobil de oraș premium. Noul model se remarcă atât prin  design-ul futurist, interiorul rafinat și atenția pentru calitate în cele mai mici detalii, cât și prin conectivitate și tehnologia avansată integrată.

Competiția Best Electric Car in Romania este organizată de grupul Auto Expert Media, împreună cu un juriu de specialiști și premiază cea mai bună mașină electrică a anului în curs prin oferirea titlului “Best Electric Car”. În cadrul acestei competiții sunt ierarhizate în fața publicului cele mai competitive modele electrice, ținând cont de toți factorii pe care îi presupune propulsia electrică, de la performanțe la accesibilitate.