Nicolas Maure îi lasă locul lui Yves Caracatzanis la conducerea Groupe Renault Romania

maure_nicolasProprietarii AvtoVaz, cel mai mare constructor auto din Rusia, au confirmat că directorul general de la Groupe Renault Romania și CEO la Automobile Dacia, Nicolas Maure, îl va înlocui pe Bo Inge Andersson în funcția de director general al AvtoVaz, începând cu data de 4 aprilie.

Tot începând cu data de 4 aprilie, în locul lăsat liber odată cu plecarea lui Nicolas Maure, va fi numit Yves Caracatzanis. Născut în 1964, Yves Caracatzanis este inginer, absolvent al Ecole Centrale de Paris și în anul 1992 s-a alăturat Renault. Între 1995 și 2005 a lucrat la uzina Renault de la Flins, iar în 2005 a devenit director Inginerie Prototipuri Vehicule al Grupului Renault. În 2008, participă la crearea diviziei de Logistică a Grupului Renault, iar în 2010 devine director al acestei divizii. Începând din 2013, Yves Caracatzanis este director Industrial și Supply Chain pentru regiunea Eurasia.

Nicolas Maure, 55 de ani, a fost director general la Groupe Renault Romania și CEO la Automobile Dacia din 2014. Înainte de a se alătura grupului Renault, în 2000, Nicolas Maure a lucrat șase ani la Valeo și alți șapte la Faurecia. Renault deține o participație de 50% la compania holding care controlează AvtoVAZ, în timp ce partenerul nipon Nissan Motor Co. deține un pachet de 17,13%, iar corporația rusă de stat Rostec are un pachet de 32,87%. AGERPRES