nextebankNextebank şi-a schimbat denumirea în Patria Bank şi vizează o fuziune cu Banca Comercială Carpatica, în acest an, potrivit unui comunicat de presă al băncii. Potrivit comunicatului, operaţiunea de rebranding urmează să se finalizeze în următoarele trei luni.

„Avem o serie de proiecte strategice. Una dintre cele mai interesante propuneri pe care o vom adresa publicului, sperăm, în curând, prin colaborarea strategică cu Poşta Română, este aceea a unor servicii bancare accesibile populaţiei în oficiile poştale din toată ţara. Pentru a face faţă acestei provocări, propunem viitorilor clienţi de retail o abordare bazată pe tehnologie, însă o ‘tehnologie cu faţă umană’ pusă la dispoziţie de Patria Bank în oficiile poştale. Mai mult, vizăm demararea, în cursul acestui an, a unei fuziuni cu Banca Comercială Carpatica, în care Patria Bank deţine 54,79% din acţiuni. Anticipăm că banca ce va rezulta în urma fuziunii va deservi un număr de peste 120.000 de clienţi prin 120 de sucursale proprii”, a declarat preşedintele Consiliului de Administraţie al Patria Bank, Horia Manda.

Banca a lansat noile sale produse de retail, printre care creditele de nevoi personale negarantate, în sume de până la 60.000 lei, dedicate clienţilor persoane fizice care realizează venituri lunare nete începând de la 500 de lei.

Patria Bank este o bancă românească, fondată în anul 1993 sub denumirea de Banca Romexterra, redenumită ulterior Nextebank. Începând cu 30 aprilie 2014, acţionarul principal al băncii este fondul de investiţii Emerging Europe Accession Fund (EEAF). Principalii investitori în EEAF sunt Banca Europeană pentru Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD), Fondul European pentru Investiţii (FEI) – parte din grupul Băncii Europene pentru Investiţii, Banca de Comerţ şi Dezvoltare a Regiunii Mării Negre, DEG – parte a grupului bancar german KFW. Patria Bank finanţează, în principal, IMM-uri şi microîntreprinderi. AGERPRES