Netflix a creat un fond de 100 milioane de dolari pentru ajutorarea angajaţilor concediaţi din showbiz

Netflix Inc a înfiinţat un fond de 100 de milioane de dolari pentru ajutorarea angajaţilor unor producţii de film şi televiziune care au fost închise din cauza pandemiei cauzate de noul coronavirus, au anunţat reprezentanţii companiei americane.
Sute de mii de actori şi membri ai echipelor de producţie din lumea întreagă şi-au pierdut locurile de muncă în timpul acestei crize. Printre ei se află şi electricieni, tâmplari, şoferi şi alţi angajaţi sezonieri.
Cel mai mare serviciu de streaming din lume a precizat că mare parte din acea sumă va fi alocată angajaţilor care au avut cel mai mult de suferit şi care lucrau la producţii Netflix. Aceste suplimente financiare sunt atribuite pe lângă concediile plătite pentru două săptămâni pe care compania americană le-a promis angajaţilor implicaţi în producţii care au fost suspendate săptămâna trecută.
De asemenea, reprezentanţii Netflix au spus că 15 milioane de dolari din acel fond vor merge către organizaţii terţe şi ONG-uri ce asigură servicii de urgenţe în beneficiul actorilor şi echipelor tehnice din ţările în care compania americană deţine studiouri de producţie. AGERPRES