Muşat & Asociaţii, alături de Abbott Laboratories în vânzarea diviziei de produse farmaceutice

Muşat & Asociaţii a asistat Abbott Laboratories USA cu privire la finalizarea cu succes a uneia dintre cele mai mari tranzacţii cu o valoare de 5,3 miliarde de dolari, incluzând transferul de active şi restructurarea business-ului la nivel mondial în pieţele din Europa (inclusiv România), Canada, Japonia şi Australia, au anunţat reprezentanţi ai casei de avocatură.

Tranzacţia a inclus şi separarea şi transferul către Mylan Inc., una dintre cele mai mari companii farmaceutice din lume, a diviziei de medicamente mature şi generice de marcă ale Abbott Laboratories USA. Până în momentul achiziţiei, Mylan Inc. prin extinderea portofoliului la aproximativ 1.400 de produse medicamentoase, compania a intrat în primii 20 de competitori pe piaţa din România, acoperind toate ariile terapeutice şi formele farmaceutice.

Asistenţa juridică a echipei Muşat & Asociaţii a inclus un amplu proces de due diligence cu privire la toate activele transferate, redactarea integrală a documentaţiei necesare şi asigurarea legăturii cu consultanţi din mai multe jurisdicţii, în vederea clarificării oricăror probleme legate de diverse aspecte ale proiectului, au precizat reprezentanţii companiei.

“Această tranzacţie a reprezentat o provocare, deoarece atât transferul de active, cât şi procesul de restructurare au avut implicaţii transfrontaliere de natură juridică, determinate de transferul afacerii, efecte fiscale legate de structurarea şi implementarea reorganizării corporative a afacerii din România, aspecte de reglementare rezultate din transferul la nivel internaţional şi licenţele aferente. Mandatul încredinţat de Abbott Laboratories completează portofoliul impresionant de fuziuni şi achiziţii pe care Muşat & Asociaţii le-a asistat cu succes în cei 25 de ani de activitate pe piaţă serviciilor avocaţiale de business din România”, a declarat Mona Muşat, Managing Partner.

Muşat & Asociaţii este unul dintre liderii pieţei de Fuziuni şi Achiziţii din România fiind implicată de-a lungul timpului în unele dintre cele mai mari tranzacţii încheiate la nivel local. AGERPRES