Municipiul Oradea va avea un mall nou, investiție de 60 de milioane de euro

oradea_mallFamilia Mudura, care deţine centrul comercial Lotus din Oradea, a anunțat că va dezvolta un nou proiect imobiliar pe terenul fostei fabrici Înfrăţirea din Oradea. Proiectul, desfăşurat pe 147.000 mp, va fi unul mixt și va cuprinde atât un nou centru comercial, cât și spații rezidențiale și de birouri, finalizarea primei faze a investiției fiind programată pentru ultimul trimestru al anului 2017.

Investiţia pentru întregul proiect se ridică la 60 de milioane de euro. În primă fază se va construi partea comrcială, iar apoi vor fi dezvoltate apartamentele şi spaţiile de birouri.

Noul centru comercial va avea o suprafață construită de 32.000 de mp și o suprafață închiriabilă de 25.000 de mp, precum și o parcare cu peste 1.000 de locuri. Mixul de chiriași va fi format din magazine de fashion, restaurante și spații de entertainment, inclusiv un cinematograf cu șase săli. Pe acelaşi teren, investitorii vor construi în faza a doua a proiectului și clădiri de birouri, spații adecvate instituțiilor publice, băncilor precum și blocuri pentru apartamente.

“Proximitatea cu Băile Felix face ca Oradea să fie o importantă destinaţie turistică. Pe lângă acest aspect, puterea de cumpărare a locuitorilor orașului este în continuă creștere. Toate acestea, cumulate cu locaţia excelentă a viitorului proiect, vor asigura succesul acestuia atât pentru compania noastră cât și pentru retailerii care ni se vor alătura și în acest proiect, dar mai ales pentru orădeni. Datorită vizibilității excepţionale a terenului cât și a localizării acestuia în imediata apropiere a centrului oraşului, proiectul a primit destinație mixtă. Un centru comercial după un design Lotus Center, un proiect rezidențial și spațiile de birouri vor completa strategia de expansiune a companiei”, a declarat Diana Bora, Director Comercial Lotus Center.

Familia Mudura are în proprietate şi Lotus Center, primul mall deschis în Oradea în 2002. Proprietarii au încasat anul trecut din închirierea acestuia 7 mil. euro şi au înregistrat un profit net de 800.000 de euro, conform datelor publicate de Ministerul Finanţelor Publice. Centrul comercial s-a situat anul trecut pe locul 19 într-un top al mallurilor cu cele mai mari afaceri din România, realizat de Capital. Averea familiei Mudura a fost evaluată în ultima ediţie a Top 300 Capital la 63-65 milioane de euro.