schiPrimarul municipiului Bistriţa, Ovidiu Creţu, a semnat pe 20 august contractul de începere a lucrărilor la pârtia de schi ce se va construi pe un deal din apropierea oraşului, costurile fiind de aproximativ 5,5 milioane euro.

Lucrările vor fi efectuate de către firma Kranz Eurocenter SRL din Piteşti, al cărei patron este omul de afaceri Corin Boian, prezent la semnarea contractului, iar suma pentru care a fost adjudecată licitaţia se ridică la peste 24 milioane lei, inclusiv TVA.

Licitaţia a fost câştigată, iniţial, de o firmă din Bistriţa, însă reprezentanţii Kranz Eurocenter au contestat raportul comisiei de licitaţie la Consiliul Naţional de Soluţionare a Contestaţiilor şi apoi în instanţă, reuşind să obţină câştig de cauză din partea judecătorilor.

Potrivit primarului Bistriţei, lucrările la pârtia de schi de pe Dealul Cocoşului, care face parte dintr-un proiect mai amplu de creare a unui complex turistic şi de agrement, denumit Wonderland, vor începe de luna viitoare.

„Predarea amplasamentului se va face foarte repede, la începutul lui septembrie, trebuie rezolvate procedurile până atunci. Un termen de realizare realist este iunie 2016, deci iarna viitoare vom schia cu siguranţă. Lucrările de construcţii care sunt prevăzute se vor realiza în acest an: realizarea drumului, a parcării, a pârtiei, lacul pentru apa necesară pentru zăpada artificială, aducţiunea de apă”, a spus Creţu, cu ocazia semnării contractului.

Echipamentele pentru pârtia de schi vor fi instalate anul viitor, furnizor fiind firma austriacă Doppelmayr.

Pârtia din Bistriţa va fi situată la o altitudine ce nu depăşeşte 680 metri şi va avea o lungime de un kilometru, fiind încadrată, ca şi grad de dificultate, la categoria medie spre uşoară. Pârtia va fi dotată cu telescaun şi instalaţie de zăpadă artificială. Fondurile necesare construirii acestei pârtii au fost obţinute de Primăria municipiului Bistriţa în baza unui credit bancar. AGERPRES