Mugur Pantaia, Managing Director, HP Inc. România: Viitorul ne leagă de tehnologia revoluționară

Accelerarea dinamicii inovației este unul dintre ”mega trendurile” identificate de Mugur Pantaia, Managing Director, HP Inc. România, în cadrul celei de-a 14-a ediții a Conferinței Naționale de Management Modern în Administrație, organizată de Oameni și Companii, în partneriat cu HP Inc. România și Focality, pe 27 septembrie, la Hotel Pullman București. Tema evenimentului a fost ”Inovație prin tehnologie în sectorul public”.

”Suntem aici să păstrăm un dialog deschis între reprezentanții unor companii de profil, cum suntem și noi, și reprezentanții administrației publice și autorități, pentru a le oferi acestora din urmă soluțiile pe care noi le considerăm potrivite pentru o administrație competitivă în România”, a arătat Pantaia.

”Viitorul ne leagă de tehnologia revoluționară, de niște soluții moderne, cum ar fi și cele de printing 3D Metal, pe care le-a lansat HP Inc.. Trebuie să fim pregătiți pentru schimbările care se profilează la nivel mondial, printre acestea numărându-se și crearea unor megaorașe, având în vedere migrarea urbană, fenomen care ia proporții din ce în ce mai mari. Se estimează chiar că, până în 2030, se va ajunge la 41 de astfel de megaorașe. Deocamdată, cel mai mare din lume este Tokyo, cu aproximativ 38 de milioane de locuitori. Schimbările demografice reprezintă altă tendință; sunt din ce în ce mai puțini copii și există diferențe mari pe glob, în ceea ce privește gradul de ocupare. Hiperglobalizarea este alt megatrend, ne ducem în direcția de schimbare a tipului de business, de schimbări pe care lumea le cere. Un accent deosebit l-aș pune pe accelerarea inovației, iar HP are pretenția că inovează cu fiecare produs lansat”, a subliniat Pantaia.

Programul Management Modern în Administrație este un program național, inițiat Oameni și Companii, de promovare a proiectelor și inițiativelor lăudabile din domeniul administrației publice, de educare și informare a noului tip de manager în administrația publică din România. Lansat în anul 2005, programul permite interacțiunea cu peste 6.000 de specialiști, persoane de decizie din diferite domenii din administrație, conturând o platformă eficientă de comunicare pentru membrii administrației centrale și locale.

Din anul 2007, acest program include seria de conferințe naționale dedicate specialiștilor IT&C din administrație, organizate în București, cu 13 ediții și peste 1.500 de participanți. Temele ultimelor ediții acordă o importanță specială componentei de modernizare și adoptării soluțiilor tehnologice moderne, inovației prin tehnologie.

Programul este susținut de parteneri precum HP Inc. Romania, o companie aflată de aproape 80 de ani în plutonul fruntaș al inovatorilor de tehnologie, sau Focality, o companie românească, cu o experiență de 20 de ani, înființată la Iași, care își concentrează expertiza pentru a furniza clienților săi soluții eficiente, customizate, de infrastructură, securitate IT&C și dezvoltare software.