Motorina cu plata la recoltă a crescut numărul clienţilor Agricover Credit

Motorina cu plata la recoltă, cea mai nouă soluţie lansată de compania Agricover Credit la sfârşitul anului trecut, a crescut numărul clienţilor instuţiei financiare nebancare. Agricover Credit IFN, divizia de finanţare a Agricover Holding, a înregistrat anul trecut un profit net de peste 22 milioane de lei, în creştere cu 28% faţă de anul 2015.

Valoarea creditelor acordate a fost de 988 milioane de lei, reprezentând o creştere de 4% comparativ cu valoarea înregistrată pentru anul 2015. Numărul clienţilor activi a ajuns la 1900, în creştere cu 12% faţă de anul anterior.

“Anul 2016 a fost un an al performanţei şi al eficientizării, atât pentru Agricover Credit cât şi pentru clienţii nostri fermieri. Prin automatizarea fluxurilor operationale şi dezvoltarea de noi produse specializate am asigurat accesul la bani în timp record pentru fermieri, sprijinind astfel dezvoltarea afacerilor acestora”, a declarat Robert Rekkers, directorul general al Agricover Credit IFN.

Pentru anul 2017, Agricover Credit are în vedere creşterea numărului de clienţi şi extinderea portofoliului de produse în segmentul investiţiilor. Compania vizează, de asemenea, deschiderea a două noi sucursale pentru a răspunde prompt solicitărilor clienţilor.

Principalele noi surse de finanţare în 2016 au fost European Investment Bank (prima finanţare din România garantată de Uniunea Europeana sub Fondul Strategic European de Investiţii, în valoare de 15 milioane Euro), European Investment Fund (10 milioane Euro), European Fund for Southeast Europe, precum şi băncile locale.

Dezvoltarea de noi soluţii de finanţare specializate a reprezentat şi în 2016 o preocupare cheie a companiei. Totodată, 2016 a fost anul în care compania s-a concentrat pe extinderea segmentului de clienţi micro prin dezvoltarea de produse speciale şi construirea unei echipe comerciale dedicate. Până la sfârşitul anului au fost finanţaţi 215 fermieri sub 100 hectare.

Pentru anul 2017 compania se aşteaptă la o creştere a investiţiilor în modernizarea şi extinderea fermelor (achiziţii teren, dar şi ferme existente). “După un an 2015 dificil, am avut un an 2016 foarte bun din punct de vedere al productivităţii şi profitabilităţii afacerilor în agricultură. De aceea, credem că 2017 trebuie să fie un an al investiţiilor pentru creşterea performanţei. Suntem în continuare alături de fermieri, pregătiţi să îi susţinem cu soluţii specializate de finanţare a investiţiilor în echipamente, în teren arabil, în sisteme de irigaţii sau orice altă formă de investiţie pentru creşterea productivităţii”, a adăugat Robert Rekkers.