Mondelez scoate la vânzare fosta fabrică Poiana din Brașov cu 2,1 milioane de euro

Mondelez România, unul dintre cei mai mari jucători de pe piaţa dulciurilor, vrea să vândă fabrica unde se producea ciocolata Poiana, pe 21 decembrie fiind convocată adunarea generală a acţionarilor companiei pentru a aproba decizia. “Aprobarea vânzării imobilului societăţii situat în municipiul Braşov, Str. De Mijloc nr. 37A, judeţul Braşov (…), compus din clădiri şi teren în suprafaţă totală de 13.208 metri pătraţi la preţul de 2.100.000 euro (exclusiv TVA)”, se arată într-un document din Monitorul Oficial.

Decizia de a renunţa la fabrica de pe Strada de Mijloc vine după ce Mondelez a vândut în urmă cu un an şi jumătate fabrica de dropsuri de pe strada Alexandru Ioan Cuza din Braşov către Lidl.

Mondelez (fosta Kraft Foods) a intrat pe piaţa din România la începutul anilor ’90 şi a cumpărat compania Poiana – Produse Zaharoase din Braşov şi cele două fabrici ale acesteia. Ulterior, compania a ales mai întâi să renunţe la fabrica de pe strada Alexandru Ioan Cuza, acolo unde se produceau dropsuri. În 2009, compania anunţa că va închide fabrica Poiana de pe Strada de Mijloc şi că va transfera liniile de producţie în Bulgaria şi către Rap Confectionery, un producător de dulciuri din Braşov care realizează pentru Mondelez mai multe produse.