“Mitul antreprenorial: De ce nu funcționează majoritatea micilor afaceri și ce e de făcut în această privință”, de Michael E. Gerber

Micile afaceri încep cu pasiuni mari. Dacă în copilărie te întreba cineva: „Tu ce vrei să te faci când o să fii mare?” știai deja răspunsul.

Iar acest răspuns nu s-a schimbat deloc peste ani. Este clar o vocație. Și dacă ai decis să te desprinzi de sub aripa angajatorului și să zbori către necunoscut, atunci vei avea parte de o aventură inedită.

Pentru început munca ta va fi 3 în 1. De ce? Pentru că nu vei fi doar tehnician (adică cel care desfășoară o activitate de specialitate). Vei fi și antreprenor și manager.

Poate că ai fost contabil, arhitect, vânzător sau programator, nici nu contează, atâta timp cât ai lucrat pentru altcineva.

Iar într-o zi, fără să intenționezi neapărat să devii independent, te-ai găsit în situația de a vrea un salariu mai mare, mai mult timp liber sau pur și simplu de a scăpa de munca repetitivă.

Și din acea zi viața ta nu a mai fost deloc la fel.

Afacerea începe cu un entuziasm imens care ajunge treptat să îți controleze viața. Vrei să faci de toate, în locul tuturor, pentru că nimeni nu se implică atât de mult ca tine.

Dar pentru ca o afacere la început de drum să funcționeze și să nu devii un fel de „om-orchestră”, este bine să urmezi un model de afacere de succes.

Iar în cartea „Mitul antreprenorial” scrisă de Michael E. Gerber (Expertul Nr. 1 mondial în succesul startup-urilor) vei găsi modele de succes ale afacerilor mici și strategii necesare în orice domeniu pentru a trece de la angajat la propria firmă, la directorul firmei în adevăratul sens al cuvântului.

„Mitul antreprenorial” îți va transforma mica afacere, care îți controlează viața, într-o afacere pe care o poți conduce de la distanță.

Dacă deții o afacere mică, trebuie să citești această carte cât mai curând posibil.

El vorbește în carte despre:

  • stereotipurile legate de antreprenoriat și dezvoltarea personală pe care-o impune acest domeniu
  • cum să obții maturitatea și perspectiva antreprenorială
  • cum să lucrezi la propria afacere, nu în cadrul ei
  • procesul și strategiile de dezvoltare a afacerii

Pentru ca o afacere să aibă succes, vei avea nevoie de mai mult decât o idee bună.

Vei avea nevoie de o abordare sistematică a tuturor etapelor.

Cartea lui Michael Gerber trece în revistă toate aspectele legate de pregătirea afacerii tale, dincolo de ideea inițială, folosind ceea ce el numește „Prototipul francizei”.

În plus de asta, vei afla cum poți trece afacerea de la etapa copilăriei, la cea a adolescenței și în final la maturitate (când totul merge ca pe roate, fără a interveni prea des).

Michael E. Gerber, supranumit „Guru-ul mondial # 1 pentru afaceri mici” – este liderul antreprenorial care a schimbat viețile a milioane de proprietari de afaceri mici și sute de mii de companii din întreaga lume, de peste 40 de ani.

Michael E. Gerber este autorul mega-bestseller-ului New York Times, timp de două decenii consecutiv, „Mitul antreprenorial” (E-Myth) despre antreprenoriat, conducere și management.

 

Puteți comanda volumul “Mitul antreprenorial: De ce nu funcționează majoritatea micilor afaceri și ce e de făcut în această privință”, de Michael E. Gerber, aici