“Perioada traversată de noi toți ne-a schimbat semnificativ modul de lucru și interacțiunile pe toate planurile, nu doar profesional. În industria ospitalității și în toate domeniile conexe, impactul a fost imens. Implementarea de noi norme, obiceiuri, reguli de distanțare și servire s-a efectuat în timp real, trecerea de la evenimente mici sau mari offline, la evenimente virtuale s-a făcut imediat.”, a fost descrierea pe care Mirela Bejan, Director de marketing, JW Marriott Bucharest Grand Hotel, a făcut-o pandemiei și efectelor acesteia în industria hotelieră, într-un interviu acordat MarketingManager.ro. „Când totul se schimbă, adaptarea este cuvântul cheie, acum mai mult ca oricând”, potrivit Mirelei Bejan.

Planificarea revenirii și fapte bune, în pandemie

”Cu toții am fost afectați de această perioadă și, în mod special, industria ospitalității, care are în centru oamenii și interacțiunile directe dintre aceștia și, bineînțeles, călătoriile. Cererea pentru acest segment a scăzut semnificativ, din cauza restricțiilor de călătorie larg răspândite și a măsurilor de distanțare socială. JW Marriott Bucharest Grand Hotel a rămas deschis pe parcursul acestei perioade, deși restaurantele și barurile au fost închise, conform directivelor guvernamentale. Am folosit această perioadă pentru a planifica revenirea, concentrându-ne în același timp eforturile pe partea de mentenanță și pregătire pentru momentul în care oaspeții noștri vor reveni. În ciuda perioadei dificile, ne-am dorit să contribuim și să susținem comunitatea din care facem parte. Ne-am alăturat cu responsabilitate proiectului dinGrijă și am gătit pentru staff-ul medical din linia întâi de la spitalul Colentina, timp de câteva săptămâni, în perioada de lockdown, din martie și aprilie”, a povestit Mirela Bejan.

Digitalizare fără granițe pentru clienții hotelului

Pandemia nu a dus la dispariția nevoii de comunicare și de întâlniri, iar hotelul are soluții, potrivit directorului său de marketing: ”De pildă, soluțiile pentru evenimentele hibrid de la JW Marriott Bucharest Grand Hotel facilitează întâlnirile virtuale pentru un număr larg de participanți, la rezoluție video înaltă, viteză și posibilitatea de interacțiune între participanți. Hotelul pune la dispoziția organizatorilor un studio complet, dotat cu echipamente de ultimă generație și asistență tehnică de specialitate, înainte și după eveniment. Digitalizarea este fără granițe, iar la conferințele organizate cu ajutorul unor astfel de soluții, poți participa din orice colț al lumii. Poți să transmiți și pe paginile de Facebook, Youtube sau pe propria pagină web, folosind un link dedicat de acces. În funcție de nivelul dorit de interacțiune, participanților li se poate permite intervenția audio, video, sau doar comunicarea permanentă, prin intermediul opțiunii de chat. În restaurantele noastre – meniul poate fi consultat prin simpla scanare a unui cod QR, minimizând astfel contactul. Prin intermediul aplicației Marriott Bonvoy, oaspeții noștri pot beneficia de mobile check-in și mobile check-out, iar prin opțiunea de mobile chat disponibilă 48 de ore înainte de check-in și 24 de ore de la check-out, pot păstra legătura cu noi pentru orice cereri legate de ședere.”

Ideile out of the box și creativitatea, cărțile câștigătoare

Criza economică ce se anunță va remodela bugetele de marketing, dar, cu idei out of the box și creativitate, efectele adverse vor fi ținute departe, potrivit lui Bejan: ”Trebuie să găsim cele mai eficiente soluții pentru a merge mai departe, în ciuda dificultăților. Online-ul și comunicarea eficientă cu toți clienții noștri vor continua să joace un rol important. Avem o responsabilitate mare față de clienți. Ne propunem să continuăm să îi inspirăm de fiecare dată, fie că stau în hotel, vin în restaurantele noastre, sau comandă acasă de la JW Marriott. Suntem încrezători în sprijinul clienților noștri și le mulțumim foarte mult pentru loialitate și suport.”

Brunch-ul acasă, răsfăț pentru clienți

La capitolul idei out of the box, poate fi menționat, potrivit directorului, și noul brunch, lansat în toamna anului trecut, Bubble On Sparkling Sunday Brunch, un proiect de care spune că își amintește cu plăcere, ca și de lansarea programului exclusiv de loialitate Club Connoisseur. ”Dacă până în prima parte a lunii martie le-am putut oferi oaspeților noștri cel mai complex și complet brunch din oraș (desfășurat în trei dintre restaurantele noastre, Vienna Lounge, Cucina – The Italian Kitchen și JW Steakhouse), în perioada în care restaurantele au fost închise, ne-am adaptat rapid, astfel încât am continuat să le oferim brunch-ul acasă, un răsfăț pentru mulți, care să poată să satisfacă nevoile oaspeților, în condiții de maximă siguranță, în confortul casei: Brunch at Home”, a arătat Mirela Bejan.

Premii pentru excelență

Ideile bune și creativitatea au fost și premiate. ”În ianuarie 2020, am fost onorați să primim o serie de premii la gala HRB Trends Awards, printre care cel mai bun hotel de business de 5 stele din București și din România, în 2019. În februarie, primeam din nou, cu bucurie, trofeul Superbrands, în cadrul galei Superbrands România Gala Tribute Event 2019-2020. O recunoaștere minunată a eforturilor noastre și odată cu aceasta, o promisiune pe care o reînnoim oaspeților JW Marriott Bucharest Grand Hotel, și anume, că vom continua să creăm experiențe minunate pentru ei”, a arătat reprezentanta JW Marriott.

Munca în echipă, esențială

Toate proiectele remarcabile sunt rezultatul muncii în echipă, de care Bejan spune că este mândră: ”Personal, mă implic cu pasiune în proiectele pe care le inițiem și pot să spun că, de fiecare dată, am cea mai mare satisfacție, când reușim ce ne propunem, lucrând în echipă. Anul trecut a fost un an plin și foarte interesant, am trecut printr-un amplu și minuțios proces de repoziționare, aliniat la valorile de brand, cu acțiuni aplicate, atât pe comunicarea internă, cât și pe cea externă, dezvoltare de conținut nou și relevant pentru clienții noștri, dar și creșterea engagement-ului, în comunitățile noastre online.”

Calitățile unui bun om de marketing

Chestionată în legătură cu calitățile de care trebuie sa dea dovadă un om de marketing, Bejan a menționat: ”Capacitate de analiză, munca în echipă, creativitatea și perseverența, abilitatea de a crea și menține relații de durată, dar și simțul umorului (nu neapărat o calitate) sunt pe lista mea scurtă, în acest sens. Totodată, e important să rămâi deschis și să înveți în permanență, de la clienți, de la colegi, de la cei mai buni din industrie și nu numai.”