Mircea Ursache (ASF): “Noțiunea de privatizare în România trebuie să dispară”

ursache_mirceaProcesul de transfer al proprietății statului către privat trebuie continuat, însă numai prin intermediul Bursei, iar noțiunea de privatizare în România trebuie să dispară, transferul urmând să se facă pe o piață transparentă, fie că este vorba despre Portul Constanța, fie despre aeroporturi, a declarat vicepreședintele Autorității de Supraveghere Financiară (ASF), Mircea Ursache.

“Rămâne marea problemă a pieței noastre: listarea companiilor, atât private, dar mai ales a celor de stat. Eu nu cred că trebuie să mai inventăm domenii strategice. Practic, noi trebuie să ne ținem de angajamentele internaționale și să continuăm procesul de transfer al proprietății statului către privat, numai prin intermediul Bursei, nu prin orice altă metodă. Noțiunea de privatizare în România trebuie să dispară. Noi facem un transfer pe o piață transparentă, fie că este vorba despre Portul Constanța, fie despre aeroporturi”, a menționat Ursache, cu ocazia lansării oficiale a Codului de Guvernanță Corporativă al Bursei de Valori București (BVB).

Totodată, vicepreședintele ASF a arătat că este nevoie de o fuziune a celor două burse. “Sper ca și Bursa de Valori București va înțelege necesitatea, împreună cu cei de la Sibex, de a avea un singur operator de piață, o singură bursă”, a subliniat Ursache.

Potrivit BVB, Codul de Guvernanță Corporativă este un set de principii și recomandări pentru societățile ale căror acțiuni sunt admise la tranzacționare pe piața reglementată în scopul creării în România a unei piețe de capital atractive la nivel internațional, în baza celor mai bune practici, a transparenței și încrederii. AGERPRES