Ministrul Mediului acuză firma Holzindustrie Schweighofer de grave ilegalităţi în activitatea de procesare şi export a lemnului din România

gavrilescu-gratielaFirma austriacă Holzindustrie Schweighofer, cel mai mare procesator și exportator de lemn din România, a lucrat cu firme fantomă care au tăiat păduri ilegal și a cumpărat ilegal de la acestea materie primă. Acuzațiile vin chiar de la ministrul Mediului, Grațiela Gavrilescu, invitată la Interviurile Europa FM.

Grațiela Gavrilescu a explicat că inspectorii de la Mediu au descoperit peste 50 de firme fantomă care au lucrat cu Holzindustrie Schweighofer și care au dispărut între timp așa că a sesizat Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată (DIICOT). Mai mult, ministrul Mediului a declarat la Europa FM că a rugat autoritățile europene să intervină pentru depistarea produselor fabricate în România din lemn tăiat ilegal și prelucrate de firma austriacă.

La fel de grav, ministrul Mediului a declarat și că fabrica de la Reci, din județul Covasna, a grupului Holzindustrie Schweighofer, nu are autorizație de construcție.

Interviul integral poate fi urmărit aici: