Ministrul Eugen Teodorovici a participat la conferința Restart Construcții, în cadrul căreia a fost dezbătut noul pachet legislativ privind achizițiile publice

teodorovici_eugen1Federația Patronatelor Societățiilor din Construcții – FPSC si PRIAevents a organizat conferința RESTART CONSTRUCTII, pe 8 octombrie, la hotel Sheraton, sala Platinum.

Supra-legiferarea, lipsa de flexibilitate în interpretarea prevederilor legale, modificări legislative succesive insuficient analizate și explicate, interpretarea neunitară a prevederilor legale, dar si îndrumarea insuficientă a autoritătilor contractante si a operatorilor economici au fost principalele probleme de până acum.

Ministrul Finantelor, Eugen Teodorovici, a discutat despre noul pachet legislativ privind achizitiile publice, care este format din patru proiecte de legi. Primele două au fost finalizate si vor fi supuse aprobării Guvernului. Celelalte două proiecte se află în dezbatere publică până pe data de 15 octombrie. Pachetul legislativ care va reglementa achizitiile publice va fi transmis către Parlament până la sfârsitul lunii octombrie, urmând a intra în vigoare de la 1 ianuarie 2016.

Lectori în cadrul evenimentului au fost: Eugen Teodorovici – Ministrul Finantelor Publice; Cristian Erbașu – Președinte, Federația Patronatelor Societăților din Construcții (FPSC); Roxana Mînzatu – Președinte, Agenția Națională pentru Achiziții Publice (ANAP); Liviu Dominic Dumitru – Director General, Unitatea pentru Coordonarea si Verificarea Achizitiilor Publice; Diana Tenea – Director General, Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice.

RESTART CONSTRUCTII este evenimentul anual care reuneste cei mai mari jucători din sectorul constructiilor si a constituit cel mai bun prilej de a discuta despre noua lege a achizitiilor publice si despre relansarea investitiilor în acest sector, dar si despre accesarea fondurilor UE. A reunit 200 de participanti, fiind astfel cea mai importantă întâlnire a constructorilor, furnizorilor de materiale de constructii, arhitectilor si a companiilor conexe, alaturi de autorităti si presă.

S-a urmărit stabilirea unui dialog constructiv între companii și autorități, fiind cu totii astfel pregatiți astfel pentru schimbarea legislației achizițiilor publice și contribuind la o mai bună absorbție a fondurilor europene, precum și la relansarea investitiilor în domeniul construcțiilor.