Ministrul Agriculturii susţine închiderea supermarketurilor în weekend şi 51% prezenţă a produselor româneşti pe rafturi

irimescu_achimMinistrul Agriculturii, Achim Irimescu, susţine închiderea supermarketurilor în weekend şi o prezenţă de 51% a produselor româneşti în aceste magazine.

“Nu cred că le va conveni hipermarketurilor. Eu nu am mai văzut în Europa, cel puţin înţeleg că în Anglia este un pic mai altfel, magazinele se închid de la ora 18,30 în zilele normale, iar în weekend nici vorbă. La noi este o modă să te duci la supermarket în weekend şi la o oră târzie. Haideţi să discutăm. Cred că dânşii trăiesc foarte bine în România şi atunci haideţi să facem apel la dânşii şi să facem front comun”, a spus Irimescu, la Comisia de agricultură a Camerei.

De asemenea, el a arătat că susţine iniţiativa potrivit căreia produsele româneşti să fie prezente în proporţie de 51% în supermarketuri. “Eu susţin această iniţiativă, nu ştiu dacă la legume în timpul iernii se poate, dar propunerile sunt bine-venite”, a afirmat ministrul. El a subliniat şi necesitatea etichetării produselor.

Comisia de agricultură a Camerei Deputaţilor a stabilit marţi înfiinţarea unei subcomisii pentru discutarea propunerilor legislative care vizează etichetarea laptelui, comercializarea produselor alimentare, închiderea în weekend a supermarketurilor, prezenţa produselor româneşti pe rafturi. La dezbateri, Ioan Ladoşi – preşedintele Asociaţiei producătorilor de carne de porc şi Dorel Secară – vicepreşedintele Federaţiei crescătorilor de bovine din România au precizat că susţin existenţa unui sistem de etichetare a produselor pentru a se vedea ţara de provenienţă. AGERPRES