Mihai-Răzvan Ungureanu a fost numit de Parlament director al SIE

Noul premier desemnat Mihai Razvan Ungureanu face declaratii de presa, la Palatul Cotroceni din BucurestiMihai-Răzvan Ungureanu a fost numit, marţi, director al SIE de plenul Parlamentului cu 278 de voturi ”pentru” şi şase ”împotrivă”, din total de 284 de voturi valabil exprimate.

“Potrivit prevederilor art. 76, alin. 2 din Constituţie şi ale art 51, alin.7 din Regulamentul activităţilor comune ale Camerei Deputaţilor şi Senatului, numirea în funcţie se hotărăşte cu votul majorităţii deputaţilor şi senatorilor prezenţi. Având în vedere faptul că din total de 554 de parlamentari au fost prezenţi 289, din care care au votat ‘pentru’ 278, Birourile Permanente au constatat că a fost întrunită majoritatea necesară pentru numirea domnului Mihai-Răzvan Ungureanu în funcţia de director al SIE”, se arată în hotărârea Parlamentului, prezentată plenului comun de către senatorul liberal Mario Oprea.

După depunerea jurământului, noul şef al SIE a declarat că misiunea îl onorează şi că nu va precupeţi niciun efort pentru îndeplinirea ei. “Această nouă calitate nu mă face mai puţin legat de dvs sufleteşte. Vă mulţumesc pentru încrederea acordată prin votul dvs şi mulţumesc din nou preşedintelui Klaus Iohannis pentru nominalizarea făcută. Este o misiune care mă onorează şi pe care cred că am ştiinţa să o fac, să o duc la bun sfârşit şi pentru îndeplinirea căreia nu voi precupeţi niciun efort”, a spus Ungureanu.

El le-a mulţumit parlamentarilor PNL pentru felul în care au susţinut nominalizarea sa, cât şi UNPR, UDMR, grupului democrat şi popular, minorităţilor şi parlamentarilor neafiliaţi. “Mulţumesc colegilor de la UNPR care au înţeles să facă distincţia între politica de partid şi cea naţională, între interesul strategic al României şi ambiţiile individuale. Doresc să le mulţumesc colegilor de la UDMR pentru sprijinul acordat şi seriozitate. Doresc să le mulţumesc colegilor de la grupul democrat şi popular pentru că s-au alăturat colegilor de la Partidul Socialist care astăzi se regăsesc alături de noi, tuturor deputaţilor minorităţilor naţionale, colegilor care sunt neafiliaţi şi care, prin acest vot, ca şi la Strategia Naţională de Apărare se găsesc alături de întreaga naţiune”, a mai spus Ungureanu.

El a subliniat că “domeniul informaţiilor nu poate şi nu trebuie să fie contaminat politic”. “Politica este exclusiv politica naţională, iar profesioniştii sunt cei care pun în aplicare tot ceea ce înseamnă interesul nostru strategic. Îi apreciez pe toţi oamenii politici din Parlament care s-au ţinut departe de orice tip de abordare emoţională şi prin aceasta au reuşit să despartă apele odată pentru totdeauna sper în politica noastră”, a mai declarat Ungureanu. AGERPRES