Grupul de companii Perla Harghitei și Apemin Tușnad, unul dintre cei mai mari producători de apă minerală naturală din România, anunță numirea lui Mihai Neagu în poziția de director general pentru ambele companii. Mihai Neagu are experiență de peste 25 de ani în industria bunurilor de larg consum, ocupând, în ultimii ani, poziții de conducere în Dobrogea Grup și Mogyi România.

„În contextul socio-economic actual, cele mai multe provocări ale business-urilor din industria FMCG vin din zona comercială; prin urmare, prioritatea mea în acest moment e consolidarea echipelor de vânzări și marketing din cele două companii, acestea fiind principalele promotoare ale opțiunilor oferite consumatorilor. Sunt încrezător că ne vom întări poziția în preferințele lor și că, alături de profesioniștii din Perla Harghitei și Apemin Tușnad, vom păstra tendința de performanță a organizațiilor, în concordanță cu obiectivele de sustenabilitate prevăzute în planurile de investiții”, a declarat Mihai Neagu, director general Perla Harghitei și Apemin Tușnad.

Pe termen lung, noul director general își propune să consolideze procesul de guvernanță corporativă responsabilă și să propulseze cele două companii în topul celor mai performante organizații din industrie.

“În ultimul an, organizația s-a dezvoltat semnificativ din punct de vedere al definirii responsabilităților funcțiilor-cheie și am identificat nevoia de a integra un lider cu expertiză comercială solidă. Mihai Neagu a dat dovadă, de-a lungul carierei, de leadership autentic, demonstrând reale abilități de coordonare a echipelor și o bună cunoaștere a provocărilor pieței și a tendințelor industriei în care activăm. Sunt încrezător că va reuși să implementeze cu succes planurile noastre de creștere și că va continua dezvoltarea durabilă a acestor business-uri cu tradiție, astfel încât consumatorii să se bucure în continuare de brand-uri curate și să aleagă conștient apa pe care o consumă”, a declarat Kurko Gyarfas, Președintele Consiliilor de Administrație Perla Harghitei si Apemin Tusnad.

Noul director general a preluat responsabilitățile lui Magyari Ors, care s-a alăturat companiei Apemin Tușnad în urmă cu 15 ani și pe care a condus-o din poziția de director general timp de șase ani. Din 2022, a coordonat, din același rol, și compania Perla Harghitei. În ultimii cinci ani, a reușit să crească cifra de afaceri a companiei Apemin Tușnad cu 56%, realizând astfel o rată medie a profitului net de 17%. A contribuit activ la dezvoltarea grupului de companii, prin realizarea planurilor de investiții pentru următorii trei ani și a strategiei comerciale pentru anul 2023, care a generat deja creșterea volumului de vânzări cu 11% în primele șapte luni ale acestui an, față de perioada similară a anului trecut. Magyari Ors va continua să colaboreze cu echipa executivă și va rămâne în board-ul companiilor, în poziția de administrator neexecutiv.

Perla Harghitei e lider de piață în categoria de apă îmbuteliată în sticlă returnabilă și a înregistrat, în 2022, o cifră de afaceri de aproximativ 125,5 milioane lei. Pentru 2023, compania își propune creșterea cifrei de afaceri cu 18% și implementarea unui plan de investiții în valoare de peste 25 milioane de lei.

Apemin Tușnad a derulat, anul trecut, afaceri de peste 80 de milioane de lei și își propune creșterea cifrei cu 12% în 2023, susținută de un buget de investiții de peste 46 milioane de lei planificat pentru următorii trei ani.