Inovația în domeniul turismului este un subiect de actualitate care se dezvoltă odată cu prezentul. Comunitatea OSC- Hackathons a abordat în cadrul întâlnirii din luna iulie tema progresului în sectorul turismului în contextul unor schimbări accelerate în mediul actual.

Specialiștii în inteligență artificială și dezvoltarea turismului au adus în atenție posibilități de progres, idei inovatoare, aplicații utile și linii directoare către următorii pași de urmat.

Din punctul de vedere al Lect. univ. dr. Mihai Bulai, Prodecan al Facultății de Geografie și Geologie, UAIC, și speaker în cadrul webinarului, inovația are ca  sursă comportamentele turiștilor, faptul că în ultimii ani aceștia se responsabilizează pentru ca impactul lor asupra mediului să fie minim ,,ne dorim ca turismul să fie cât mai aproape de nevoile actuale ale călătorilor. Inovația vine din dorința și nevoia consumatorului, clienții sunt cei care modelează oferta turistică, cei care determină direcția în care se va dezvolta acest domeniu”.

 

Citiți articolul integral pe platforma Comunității de Inovație Disruptivă, Hackathons.ro