Microsoft Teams, cel mai nou spațiu de lucru virtual bazat pe chat, este disponibil la nivel global pentru clienții Office 365

Microsoft Corp. a anunţat disponibilitateaglobală a Microsoft Teams, noul spațiu de lucru virtual bazat pe chat din Office 365. Noul instrument dedicat colaborării este disponibil acum companiilor ce folosesc suita Office 365în 19 limbi și 181 de țări.

Clienţii din întreaga lume aleg Microsoft Teams pentru a facilita colaborareadin cadrul organizaţiilor lor. De la lansarea versiunii de preview, în luna noiembrie, peste 50.000 de organizaţii au început să utilizeze Microsoft Teams, printre acestea numărându-se Alaska Airlines, ConocoPhillips, Deloitte, Expedia, J.B. Hunt, J. Walter Thompson, Hendrick Motorsports, Sage, Trek Bicycle şi Three UK.

Într-o lume care abundă în informaţii,dar în care timpul şi atenția oamenilor devino resursă limitată, scopul nostru este să ajutăm oameniisă fie mai productivioriunde s-ar afla, fie că este vorba de efort individual sau de echipă”, a declarat Satya Nadella, CEO al Microsoft. “Office 365 este cea mai cuprinzătoare platformăde productivitate și unset de instrumente multifuncționale pentru creație, colaborare și comunicare. Cu Microsoft Teamsadăugăm astăzi un nou instrument la Office 365, un spațiu virtual de lucru bazat pechat menit să dezvolte ‘arta lucrului în echipă.

Office 365 se adaptează stilului de lucru unic al fiecărei echipe, prin aplicațiiintegrate, create pentru scopuri specifice: Outlook, un client de emailpregătit pentru cele mai stringente standarde organizaționale, SharePoint pentru gestionarea inteligentă a conținutului, Yammer pentru networking în cadrul echipei, Skype for Business ca infrastructurăde comunicare voce și videola nivelulorganizației,iar acum, Microsoft Teams.

Conform spuselor luiLaurie Koch, vice-preşedinte global pentru relația cu cliențiila Trek Bicycle, Microsoft Teams eficientizează deja activitățile companiei prin furnizarea de context suplimentaratunci când vine vorba deresurse și sarcini: “În cadrul echipelor Trek la nivel global, suita integrată de aplicații Office 365 crează un set de instrumente comun pentru a stimula creșterea companieiprin colaborare. Noi folosimMicrosoft Teams drept nucleu central alproiectelor noastre înOffice 365, unde toată lumea are la îndemână cele mai recente documente, informațiiși sarcini, toate integrate cuconversațiile echipei, creând uncontext complet al proiectului. Teams a devenit rapid un element cheie al culturiiTrekîn materie de rezolvare promptă a lucrurilor.”

Din noiembrie, Microsoft a îmbunătățit Teams cu peste 100 de funcții noi, incluzând: un management îmbunătățit al întâlnirilor, cu funcții suplimentare de planificare, apeluri audio pe mobil, cu posibilitatea de conversații video pe Android și, în curând, pe iOS şi Windows Phone, integrare cu serviciile de email și capacități îmbunătățite de securitate și conformitate. O atenție deosebită a primit și zona de accesibilitate a Microsoft Teams – a fost adăugată compatibilitatea cu softurile ce „citesc” ecranul pentru utilizatorii cu dificultăți de vedere, moduri cu contrast ridicat și funcționarea utilizând exclusiv tastatura. Funcțiile de acces necondiționat sautemporar („Guest Access Mode”), integrarea mai strânsă cu Outlook, precum și o platformă ce oferă posibilități mai largi pentru crearea de funcții adiționale de către dezvoltatori sunt așteptate în luna iunie a acestui an. Pentru mai multe detalii desprenoile funcţii, vizitaţi Office Blog.