Michele Abbate este noul director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, cele două companii de furnizare deţinute de grupul Enel în România.

Michele Abbate activează de peste 25 ani în cadrul grupului Enel, având o experienţă vastă în zona de vânzări şi customer care. Parcursul său profesional a început în anul 1992, în zona de business dedicată managementului clienţilor. Ulterior, el a deţinut o serie de poziţii-cheie la nivel de grup, precum Head of Center Italy Commercial unit, Head of the Market Division/Customer Management, Head of phone and web channel, având ca principale obiective transformarea canalului de service într-un canal comercial, cea mai recentă poziţie deţinută fiind cea de Head of Sales pentru zona de centru a Italiei.

Michele Abbate deţine un doctorat în economie în cadrul Universităţii din Palermo şi este absolvent al Leadership programme din cadrul Luiss Business School precum şi al Accelerated Development Programme la London Business School.

Enel Energie şi Enel Energie Muntenia deţin o cotă de piaţă de 14% pe piaţa concurenţială de energie electrică, conform datelor Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei, în luna mai 2017.

Michele Luigi Grassi, cel care a deţinut anterior poziţia de director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia, a decis să urmeze alte oportunităţi profesionale în afara grupului Enel.