Mezeluri și conserve în pandemie: producătorul Vascar a bifat vânzări cu 300% mai mari

Vascar este un producător de conserve și preparate din carne din Vaslui, ce deține brandurile Vascar și Moldova în Bucate. Producătorul are o fabrică de procesare în Vaslui, unde lucrează mai bine de 350 de angajați, dar și o rețea de 22 de magazine proprii în regiunea Moldovei. Produsele Vascar se vând și în rețelele de retail, iar producătorul realizează și marcă privată pentru retailerii mari din piață.

Încă din februarie fabrica Vascar a început să lucreze la capacitate maximă, în două schimburi. La începutul lunii martie, ca urmare a efectului de panică creat în rândul populației, a crescut substanțial cererea de produse alimentare. Conservele au fost cele mai solicitate, iar asta a generat o cerere mai mare  din partea clienților directi și a retailerilor. Au fost zile când la ora deschiderii magazinului, clienții așteptau să cumpere conserve… și nu 1-2 bucăți, ci 10-20 de conserve deodată.

“Am încercat să onorăm toate comenzile, dar cererea a fost foarte mare, într-un interval scurt. Vânzarile la conserve au fost cu peste 300% mai mari comparativ cu perioada similară a anului 2019, dar lucrurile au revenit la normal începand cu luna aprilie. Pe segmentul mezeluri, s-a înregistrat același ritm al vânzărilor”, a povestit Vlad Ciuburciu, director general Vascar.

 

Citiți materialul integral pe retail.ro