„Metoda Bullet Journal”, de Ryder Carroll

Asemenea multora dintre noi, Ryder Carroll a încercat tot felul de metode pentru a se organiza mai bine – nenumărate aplicații, sisteme, agende planificatoare și multe altele. Nimic nu l-a ajutat cu adevărat. Apoi și-a inventat propriul sistem, care necesita doar hârtie și un pix, și a constatat că acesta era atât eficient, cât și liniștitor. Le-a împărtășit metoda câtorva prieteni și, într-un timp foarte scurt, aceasta s-a viralizat, transformându-se într-un fenomen internațional.

Metoda Bullet Journal combină elementele unei liste de dorințe, a unei liste de sarcini și a unui jurnal.

Metoda simplifică procesul de captare a ideilor și de scriere a acestora, pentru a le vedea clar și a decide cum să procedezi mai departe. Astfel se identifică lucrurile care contează și se stabilesc obiectivele. Iar dacă împărțim obiectivele în pași mărunți și concreți, putem alcătui harta unui drum mai accesibil către atingerea lor, în pofida avalanșei de solicitări exterioare.

Metoda Bullet Journal se adresează oricui se străduiește să-și găsească locul în era digitală. Ne ajută să ne cunoaștem mai bine, să ne organizăm, furnizându-ne instrumente și tehnici simple care pot aduce zilelor noastre un plus de claritate, direcție și concentrare.

În această carte, Ryder Carroll, creatorul Bullet Journal, un sistem de organizare extrem de popular, vă arată cum să folosiți această metodă pentru a:

URMĂRI TRECUTUL
Folosind numai un caiet și un pix, țineți evidența ideilor și a obiectivelor într-un mod clar, cuprinzător și organizat.

ORDONA PREZENTUL
Regăsiți-vă calmul zilnic, prioritizând și reducând volumul de muncă și abordându-vă lista de sarcini mai concentrați și mai productivi.

PLANIFICA VIITORUL
Stabiliți și evaluați obiectivele pe termen scurt și lung, planificați proiecte mai complexe cu simplitate și eficiență și trăiți-vă viața cu intenție, scop și sens.

Puteți comanda volumul „Metoda Bullet Journal”, de Ryder Carroll, aici