Mega Image Concept Store Barbu Văcărescu este, începând de pe 9 octombrie, cel mai avansat Smart Supermarket din România, lansat de către Mega Image, în colaborare cu Vodafone România.

Astfel, primul magazin inteligent din România dispune de 9 soluții Internet of Things, complet funcționale, destinate industriei de retail, acestea ajutând Mega Image să identifice nevoile clienților și să înțeleagă comportamentul acestora pentru a crește eficiența, satisfacția cumpărătorilor și pentru a oferi o experiență de cumpărături îmbunătățită.

Magazinul are implementate soluții ce oferă:

– statistici despre clienții

– monitorizarea stocurilor

– afișare media digitală pentru publicitate personalizată (în funcție de sex, vârstă)

– promovarea produselor adaptată pe segmente de cumpărători

– zone de interes ale vizitatorilor

– managementul cozii de așteptare (sistemul monitorizează cu ajutorul unor camere video numărul de persoane la fiecare casă de marcat, iar dacă este nevoie emite alerte pentru deschiderea unei noi case). Cu ajutorul acestei soluții, Mega Image poate monitoriza și traficul din timpul săptămânii versus cel din week-end, de exemplu, pentru optimizarea numărului caselor de marcat.

– Wi-Fi în magazin

– Buton de ajutor (customer service). La apăsarea butonului, un angajat al magazinului (denumit intern „red short”) va veni și va oferi clienților informațiile solicitate

– sistem de feedback și de asistență pentru clienți (un sistem butoane de feedback după experiența de cumpărare, plasat la ieșirea din magazin, după zona caselor de marcat)

De exemplu, soluția care identifică zonele de interes ale cumpărătorilor monitorizează, prin intermediul senzorilor inteligenți, cele mai frecventate rute din magazin. Cu ajutorul datelor disponibile, Mega Image poate înțelege mai bine nevoile cumpărătorilor și le poate oferi beneficii imediate, precum facilitarea accesului la produsele de interes și reducerea timpului de așteptare.

Întregul ecosistem de senzori inteligenți, servere, camere video și echipamente IT procesează volume mari de date colectate în timp real și au ajutat Mega Image să înregistreze o creștere a satisfacției clienților și să optimizeze timpul de așteptare la casele de marcat.

„Lansarea primului magazin inteligent marchează un punct important pe piața locală de soluții IoT. Vodafone a fost întotdeauna nu doar un furnizor, ci un partener pentru clienți ajutându-i să aibă succes într-o lume digitală, punând tehnologia și inovația în beneficiul lor. Lansarea recentă a primei rețele NarrowBand-IoT cu acoperire națională din România este o reconfirmare a misiunii noastre de a transforma viitorul afacerilor cu ajutorul tehnologiei”, a declarat Natalia Chirițescu, Vodafone Global Enterprise Director, Vodafone România.