logo medlife.cdrMedLife estimează afaceri de 117 milioane euro pentru 2016, cu posibilitatea de a ajunge la o cifră cumulată pe grup de până la 150 de milioane euro, după ce în primul trimestru al anului a avut o cifră de afaceri cumulată de 27,6 milioane euro, au anunţat reprezentanţi ai companiei.

„2016 a început foarte promiţător. Am demarat un nou program de investiţii ca urmare a contractării creditului în valoare de 56 milioane de euro, şi am anunţat alte două tranzacţii noi. În continuare, suntem în discuţii avansate cu 3-4 operatori mari şi dacă vom finaliza respectivele tranzacţii credem că vom atinge un nou record istoric, respectiv o cifră de afaceri cumulată la nivel de grup între 130 şi 150 milioane euro”, arată Mihai Marcu, Preşedinte CA MedLife.

Compania intră pe o nouă nişă medicală – radioterapie oncologică şi ţinteşte să se extindă prin achiziţii în mai multe oraşe din ţară

Adiţional tranzacţiilor aflate în curs, MedLife continuă să îşi consolideze poziţia de lider la nivel naţional şi prin proiecte de tip green field. Astfel, pentru a doua jumătate a anului compania şi-a propus să deschidă două clinici noi în Braşov şi Ploieşti, urmând să ajungă la o reţea de 35 de unităţi medicale de mari dimensiuni în Bucureşti şi în ţară.

„Deschiderea celor două clinici noi vine ca rezultat al cererilor pe care le avem din partea clienţilor multinaţionali. Piaţa pachetelor de prevenţie a crescut foarte mult la nivel local, astfel încât unităţile existente nu mai fac faţă la cererile clienţilor. De altfel, în primul trimestru, numărul arondaţilor la serviciile noastre de prevenţie şi profilaxie medicală a crescut cu 17.000 astfel încât întreg portofoliu de arondanţi MedLife la nivel naţional a ajuns la 450.000 de clienţi corporate, un nou record pe piaţa de profil. În perspectivă, credem că noua calificare a consultanţilor fiscali privind imposibilitatea deductibilităţii asigurărilor facultative de sănătate va duce probabil la o creştere şi mai accelerată a serviciilor de prevenţie medicală”, a declarat Mihai Marcu.

Pe lângă investiţiile în clinci, MedLife doreşte să investeasă în extinderea Life Memorial Hospital, cel mai mare spital al grupului. Compania, va inaugura în a doua jumătate a anului, un departament de radioterapie, ca urmare a achiziţionării a două acceleratoare de ultimă generaţie, precum şi o nouă secţie cu circa 40 de paturi.

Ca urmare a noilor investiţii, Life Memorial Hospital va deveni primul spital pavilionar din sectorul medical privat, cu o suprafaţă construită de peste 20.000 mp, în următorii trei ani, la care se adaugă 10.000 mp de spaţii exterioare pentru parcări şi un parc special amenajat pentru clienţii spitalului.

„Intenţia de a intra pe o nouă nişă medicală, radioterapie oncologică, reprezintă un pas firesc în dezvoltarea noastră pe segmentul spitalicesc. În ultimii ani complexitatea cazurilor medicale gestionate în spitalele noastre a crescut foarte mult, iar partea de chirurgie oncologică a început să aibă o pondere din ce în ce mai mare în numărul intervenţiilor chirurgicale pe care le derulăm. Pe lângă chimioterapie, rezolvăm chirurgical cancere cerebrale, cancere digestive, ginecologice sau urologice la standarde comparabile cu cele din străinătate, noile echipamente urmând să vină în completarea terapiei pacienţilor oncologici care ne trec zilnic pragul”, explică Mihai Marcu.

În următoarele 12 luni compania are ca obiectiv şi prezenţa cu unităţi proprii în Sibiu, Alba Iulia, Oradea, Suceava şi Bacău, având ca primă opţiune achiziţii de pachete majoritare şi colaborarea cu antreprenori locali. De asemenea, MedLife îşi va consolida poziţia de lider prin investiţii green field sau achiziţii în Cluj, Iaşi şi Timişoara.

În prezent, MedLife îşi desfăşoară activitatea în 16 Hyperclinici din Bucureşti, Timişoara, Braşov, Arad, Craiova, Galaţi, Iaşi şi Cluj, 23 de laboratoare proprii de analize, 10 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Arad, Craiova şi Iaşi, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 32 de centre medicale generaliste în Bucureşti şi în ţară, 14 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 140 de clinici medicale partenere din toată ţara. AGERPRES