logo medlife.cdrCompania de servicii medicale private MedLife a investit în 2015 peste cinci milioane de euro în achiziţionarea unor companii medicale din România, prin şase tranzacţii. MedLife a anunţat joi achiziţionarea integrală a reţelei de laboratoare Diamed Center, unul dintre operatorii medicali importanţi din sud-estul ţării, care activează în oraşele Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani.

MedLife ajunge, astfel, la şase tranzacţii efectuate în decurs de un an, după achiziţionarea pachetelor majoritare din grupul de firme SAMA & Ultratest, respectiv banca de celule stem Stem Cells Bank, preluarea integrală a centrului de imagistică medicală Prima Medical din Craiova şi a două laboratoare din Iaşi şi Constanţa.

Diamed Center operează cinci laboratoare, două clinici medicale, un centru de recuperare medicală, medicină estetică funcţională şi 8 puncte de recoltare repartizate în Bucureşti, Brăila, Tecuci şi Focşani. Reprezentanţii companiei estimează realizarea unei cifre de afaceri anuale de 800.000 de euro.

„2016 va reprezenta un nou an de vârf pentru MedLife în materie de achiziţii, proiect de dezvoltare care va fi accelerat puternic în acest an. Dacă în ultimul an am finalizat şase tranzacţii locale cu investiţii de peste 5 milioane de euro, anul acesta valoarea bugetului alocat doar achiziţiilor se va mări semnificativ, având ca strategie consolidarea poziţiei de lider la nivel naţional, diversificarea portofoliului de servicii şi optimizarea activităţii pe segmentele de business existente. Credem că achiziţiile derulate până în prezent, nouă la număr, precum şi relaţia pe care am construit-o cu toţi acţionarii implicaţi şi acum în business ne recomandă ca fiind un partener de încredere şi credem că acest statut se va confirma încă o dată în acest an”, a spus Mihai Marcu, preşedintele CA MedLife.

Odată cu finalizarea tranzacţiei, grupul Diamed Center va fi coordonat de unul dintre foştii acţionari, astfel încât transferul de know-how şi procesul de consolidare a noii companii în grupul MedLife să se desfăşoare în condiţii optime, în timp ce întregul personal medical şi şefii de laborator vor rămâne neschimbaţi.

Ca urmare a achiziţiei Diamed Center, MedLife va ajunge la o reţea de 23 de laboratoare, respectiv 32 de centre medicale repartizate în Bucureşti şi în ţară.

MedLife a efectuat prima tranzacţie de preluare a unui operator medical local în 2010, când a cumpărat 80% din grupul Policlinica de Diagnostic Rapid din Braşov. Achiziţia a depăşit valoarea de trei milioane de euro, fiind cea mai importantă operaţiune de cumpărare a unui furnizor medical local din România, derulată de un alt operator local de profil. Această tranzacţie a fost urmată de alte două, pentru Grupul Genesys Arad şi Maternitatea Eva din Braşov. AGERPRES