MedLife a deschis o hyperclinică în Berceni, după o investiţie de 1,2 milioane euro

medlife-berceniCompania de servicii medicale private MedLife a investit circa 1,2 milioane euro pentru deschiderea unei hyperclinici în cartierul Berceni din Bucureşti, a şasea din Capitală şi a 13-a la nivel naţional. Unitatea are o suprafaţă de 800 de metri pătraţi şi include 18 cabinete pentru numeroase specialităţi medicale, precum şi departamente specializate de imagistică, neurologie, cardiologie şi ecografie pediatrică.

“Deschiderea clinicii din Berceni susţine planurile noastre de extindere şi dezvoltare în Bucureşti. În a doua parte a anului urmează să ne concentrăm pe expansiunea şi consolidarea poziţiei de lider în ţară, odată cu extinderea clinicii MedLife Timişoara şi inaugurarea unei hyperclinici noi în Cluj-Napoca. Continuăm, de asemenea, să prospectăm piaţa în vederea unor noi achiziţii la nivel naţional, existând deja în curs discuţii cu cel puţin trei operatori. Astfel, ca urmarea a acestui proces amplu de dezvoltare, ne propunem ca până la finalul anului să atingem pragul de 5 milioane de pacienţi unici care şi-au făcut cel puţin o investigaţie în unităţile noastre”, a declarat Mihai Marcu, preşedintele Consiliului de Administraţie al MedLife.

Compania are 13 hyperclinici, la Arad, Braşov, Timişora, Iaşi, Galaţi, Constanţa şi Bucureşti, 18 laboratoare proprii de analize, 9 unităţi spitaliceşti în Bucureşti, Braşov, Craiova şi Arad, dintre care un spital de Pediatrie, unul de Ortopedie şi unul de Obstetrică-Ginecologie, 3 maternităţi în Bucureşti şi în ţară, 12 centre de excelenţă cu specializare unică, 8 farmacii proprii reunite sub reţeaua PharmaLife Med şi în colaborare cu 145 clinici medicale partenere din toată ţara.

Medlife a realizat anul trecut o cifră de afaceri de 80 de milioane de euro şi este cel mai mare jucător de pe piaţa privată de servicii medicale. Pentru anul în curs, MedLife vizează o creştere organică de 16%, până la 93 milioane euro, dar ţinta companiei este atingerea pragului de 100 milioane euro, aceasta fiind condiţionată de noi achiziţii. De asemenea, reprezentanţii MedLife estimează o creştere a profitului operaţional, până la 17 milioane euro, respectiv un avans de 31% faţă de 2014.