Medicover a lansat centrul Breast Care Center

Operatorul de servicii medicale private Medicover a inaugurat un nou centru. Este vorba despre Breast Care Center, care îşi propune să ofere opţiuni personalizate de tratament, recuperare şi prevenţie pentru întreaga gamă de afecţiuni ale sânului, în baza înaltelor standarde şi protocoale recomandate de societăţile medicale europene.

„Educaţia asupra importanţei prevenţiei şi screening-ului reprezintă unul dintre obiectivele principale ale Medicover. În ceea ce priveşte cancerul de sân, pentru care una din zece femei prezintă factori de risc, este important să le explicăm pacienţilor din România importanţa screening-ului regulat. În ţările care au implementat programe naţionale de screening pentru femeile cu vârste de peste 40 de ani, procentul cazurilor diagnosticate în stadii târzii a scăzut la aproximativ 20%. În România, acesta se situează la valoarea catastrofală de 80%. Aproximativ 7.000 de cazuri noi de cancer de sân sunt diagnosticate în fiecare an în România”, spune Dr. Gerald Filip, medic primar Chirurgie Generală, cu supraspecializare în Chirurgie Oncologică, coordonatorul Medicover Breast Care Center.

Medicover Breast Care Center a fost întemeiat în baza colaborării existente dintre medicii cu diferite specializări din Spitalul Medicover, care lucrează împreună pentru a diagnostica şi trata afecţiuni ale sânului în mod integrat. Centrul reuneşte în prezent 30 de medici, din 12 departamente medicale diferite (de la Chirurgie, la Imagistică, Urologie, Ginecologie sau Cardiologie) şi se bazează pe cele mai noi tehnologii disponibile în Spitalul Medicover. De asemenea, Breast Care Center pune la dispoziţia pacienţilor un Case Manager, care le supraveghează tratamentul şi recuperarea, precum şi sprijin psihologic din partea specialiştilor.

Lansarea Breast Care Center coincide cu aniversarea de cinci ani a Spitalului Medicover din Bucureşti, unitatea spitalicească de ultimă generaţie a Medicover, care găzduieşte centrul şi oferă o gamă completă de servicii medicale de cea mai înaltă calitate.

Ȋn România, Medicover este prezent de peste 20 ani pe piaţa serviciilor medicale private şi dispune de o reţea de 19 clinici proprii în Bucureşti şi în ţară (Timișoara, Cluj-Napoca, Constanţa, Iaşi, Ploieşti, Braşov, Galaţi, Piteşti) şi un spital generalist – Spitalul Medicover.