Mazda6, ediția din 2018, a obținut 5 stele la testele Euro NCAP

Mazda6 2018 a primit maximul de cinci stele de la Euro NCAP în cele mai recente serii de teste. Acesta este primul model Mazda care a obţinut un scor de cinci stele în conformitate cu noile criterii de siguranţă, mai riguroase, ale Euro NCAP în 2018.

Cheia succesului noii Mazda6 este o creştere a rigidităţii caroseriei SKYACTIV-Body, foarte rezistentă, dar uşoară, o gamă şi mai largă de tehnologii avansate de siguranţă i-ACTIVSENSE care ajută şoferii să identifice riscurile potenţiale şi să reducă probabilitatea de avarie sau de rănire, şi o performanţă îmbunătăţită pentru protecţia pietonilor.

Dintre cele patru categorii de teste implicate în evaluările Euro NCAP – Protecţie pasageri Adulţi, Protecţie pasageri Copii, Siguranţa pietonilor şi Asistenţa Sistemelor de Siguranţă, noua Mazda6 a depăşit sau a egalat trei din cele patru scoruri obţinute de versiunea anterioară, în 2013.

Scorul pentru protecţia adulţilor la noua Mazda6 s-a îmbunătăţit cu 3% până la un procent excepţional de 95%, obţinând un punctaj maxim la impactul frontal cu o maşină staţionară, impactul lateral şi impactul lateral cu un stâlp. Scorul pentru protecţia copiilor a crescut cu 14% până la 91%, cu puncte maxime înregistrate atât în categoria de impact frontal, cât şi în cea de impact lateral. Un procent de 66% pentru siguranţa pietonilor îl egalează pe cel al modelului anterior, în timp ce Mazda6 înregistrează un procent impresionant 73% în categoria Safety Assist.

Având deja o bază substanţială de caracteristici de siguranţă i-ACTIVSENSE, Mazda6 2018 dispune de un sistem Mazda Cruise Control (MRCC) actualizat, faruri adaptive LED (ALH) îmbunătăţite, un sistem inteligent de asistenţă a vitezei (ISA), sistemul de asistenţă în rampă Mazda şi un sistem perimetral de camere la 360°. Performanţa pentru protecţia pietonilor a fost îmbunătăţită şi prin adoptarea unei „capote active”.

Dinamica superioară a Mazdei6 a contribuit, de asemenea, la obţinerea celor 5 stele Euro NCAP, datorită acceleraţiei sale liniare, comunicative şi previzibile, a frânării, a manevrabilităţii şi a sistemului de direcţie. Făcând maşina mai uşor de condus în siguranţă, astfel de atribute reduc în continuare riscul de accident, fără a compromite caracterul fun-to-drive specific Mazda.