Ca urmare a lansării cu succes în SUA și Singapore, Mastercard și PayPal extind serviciul Instant Transfer în Europa. Prin urmare, serviciul este acum disponibil în Bulgaria, Bosnia, Germania, Italia, Romania, Serbia, Slovenia, Spania și Marea Britanie. Pe piețele unde Instant Transfer este deja disponibil, serviciul se bucură de o cerere puternică din partea clienților PayPal.

Folosindu-se de soluția Mastercard Send, Instant Transfer le permite clienților PayPal să își transfere fondurile disponibile, din portofelul electronic PayPal, direct pe cardurile proprii Mastercard, în timp real. Consumatorii au, astfel, posibilitatea de a transfera fonduri direct pe un card de plăți, cum este cel de debit, ceea ce este mult mai confortabil pentru cei care preferă să acceseze mai des informațiile referitoare la cardul lor, decât detaliile aferente contului bancar. Acest aspect poate reprezenta un avantaj pentru emitenții de carduri Mastercard, în sensul unei creșteri a ratei de engagement și prin posibilitatea de a urmări cheltuielile.

Soluția Mastercard Send este parte a componentei de Aplicații din cadrul portofoliului multi-disciplinar Mastercard, care permite oamenilor și companiilor să trimită și să primească bani oricând, oricum și oriunde doresc, fie prin transfer bancar, fie cu ajutorul unor funcționalități precum cea de la PayPal, prin diferite căi de acces la card.

Noua soluție reprezintă, totodată, un avantaj și pentru utilizatorii PayPal Business, viteza de transfer și accesul rapid la venituri îmbunătățind lichiditatea și fluxul de numerar.